Ministerul Sportului va avea cel mai mare buget din ultimii ani, a declarat ministrul Eduard Novak

3 săptămâni in urmă 17

 Profimedia images Eduard Novak FOTO: Profimedia images

Eduard Novak a declarat, joi, că Ministerul Sportului va avea cel mai mare buget din ultimii ani, cu care se pot realiza proiecte sustenabile.

JOI, 23 DECEMBRIE 2021, 18:33

SURSĂ: realitatea.net AUTOR: Alexandru Buzica

Ministrul a mai anunţat că în luna aprilie va fi elaborată strategia sportului dar şi noua lege a sportului, care vor urma trei obiective: performanţa, creşterea sportului de masă şi activitatea sportivă zilnică în şcoli.

‘’Mă simt mulţumit de anul acesta. Am considerat că acest minister trebuie să fie ministerul care dă direcţia sportului, dezvoltării sportului. Mai mult de atât, trebuie să luăm atitudine pentru că în ultimii ani, acest minister şi-a pierdut din putere. S-a transformat într-o organizaţie care sprijinea financiar federaţiile. Trebuie să fim organizaţia care dă direcţia, sprijină şi arată drumul către performanţă’’.

Unul dintre cele mai importante proiecte ale ministerului este "Liga de Aur", care ar trebui să-i ajute pe sportivii români să câştige cel puţin 10 medalii la Jocurile Olimpice din 2024, găzduite de Paris, ligă din care lipseşte gimnastica.

Totuşi, Novak plănuieşte şi revitalizarea gimnasticii, sportul considerat naţional. Eduard Novak consideră că nu se poate face performanţă în situaţia în care se află în momentul de faţă gimnastica, astfel că va dedica un proiect special acestui sport.

REALITATEASPORTIVA.NET


REALITATEASTAR.NET


TABU.RO


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă