Ministerul Sănătății vrea să simplifice procedurile privind înființarea centrelor de vaccinare

1 lună in urmă 27

Ministerul Sănătății intenționează să simplifice modalitățile de înființare și procedura de autorizare ale centrelor de vaccinare împotriva COVID -19.

"Vrem ca în cel mai scurt timp să simplificăm autorizarea și modul de organizare a centrelor de vaccinare anti-Covid 19. Noile modificări vor prevedea ca centrele de vaccinare împotriva COVID-19 să fie înfiinţate prin decizie a directorului executiv al direcţiilor de sănătate publică judeţene şi a municipiului Bucureşti”, a transmis ministrul Sănătății.

Direcțiile de sănătate publică din toată țara vor aviza temporar funcționarea centrelor de vaccinare pe baza unei declarații pe proprie răspundere a conducerii unității medicale.

Pentru schimbarea destinației spațiului în care vor funcționa centrele de vaccinare este necesar acordul proprietarului în urma căruia se emite hotărârea comitetului pentru situații de urgență.

De asemenea, Ministerul Sănătății a solicitat direcțiilor de sănătate publică să facă verificări în centrele de vaccinare astfel încât aceastea să funcționeze în parametrii legali.

Se vor verifica respectarea circuitelor și a regulilor generale de funcționare, dotarea spațiilor și kit-urile de vaccinare.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă