Ministerul sănătății: ”Vaccinurile împotriva COVID-19 disponibile în România permit donarea de sânge imediat după vaccinare”

1 lună in urmă 2


Vaccinurile împotriva COVID-19 disponibile în România, cele dezvoltate Moderna și de Pfizer/BioNTech, permit donarea de sânge imediat după vaccinare, fără a mai fi nevoie de o perioadă de așteptare, a precizat sâmbătă ministerul sănătății pe Facebook.


”Vaccinurile împotriva COVID-19 disponibile în România în acest moment, Pfizer BioNTech şi Moderna, permit donarea de sânge imediat după vaccinare, fără o perioadă de aşteptare”, a precizat ministerul sănătății într-o postare pe Facebook.


”În momentul de faţă, România dispune de vaccinurile împotriva COVID-19 bazate pe tehnologia ARN-ului mesager. Molecula de ARN mesager nu prezintă potenţial infecţios şi este înlăturată din organism odată ce şi-a îndeplinit scopul, acela de a produce proteina Spike care declanşează răspunsul imun”, a mai notat ministerul sănătății.


Reprezentanții ministerului sănătății atrag atenția asupra faptului că nevoia de sânge a spitalelor rămâne constantă, chiar și în contextul pandemiei de coronavirus.


”Chiar dacă suntem în mijlocul unei pandemii, nevoia de sânge a spitalelor rămâne constantă, şi de aceea este bine să donăm sânge dacă îndeplinim condiţiile obişnuite pentru a deveni donatori”, a mai precizat ministerul sănătății.


În acest sens, ministerul sănătății anunță că există posibilitatea programării de la distanţă pentru donarea de sânge, telefonic, prin email sau prin intermediul unor aplicaţii mobile precum Donorium. 


FOTO: Vlad Chirea (Libertatea)


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă