Ministerul Sănătății: Trei noi paturi pentru mari arși, aprobate la Spitalul Clinic de Urgență "Bagdasar-Arseni"

1 lună in urmă 7

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a aprobat înființarea unei Unități Funcționale pentru Arși la Spitalul de Urgență "Bagdasar Arseni" din Capitală.

ministrul Vlad Voiculescu

Vlad Voiculescu

Mediafax Foto / Alexandru Dobre via Hepta

În acest moment România are 24 de paturi de adulți pentru mari arși, în spitale din București, Timișoara și Iași.

"Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a aprobat astăzi, 22 martie a.c., înființarea Unității Funcționale pentru Arși din cadrul Spitalului Clinic de Urgență „Bagdasar-Arseni” din București. Aprobarea vine ca urmare a solicitării unității sanitare de modificare a structurii, în sensul înființării acestei unități pentru mari arși", se arată în comunicatul ministerului.

Unitatea Funcțională pentru Arși din cadrul spitalului cuprinde spații pentru tratamentul pacienților cu arsuri, respectiv sală de operații, sală de pansamente, spațiu pentru sterilizare, respectiv sală pentru baie terapeutică a pacienților arși și trei rezerve individuale de terapie intensivă. Toate spațiile respectă acum reglementările Ordinului Ministrului Sănătății (OMS) nr. 476/2017 privind organizarea şi funcţionarea structurilor care acordă asistenţă medicală şi îngrijirea bolnavilor cu arsuri. Spațiile în care au fost investite fonduri de la Primăria Sectorului 4 au fost dotate cu aparatură și instrumentar de ultimă generație achiziționate de Ministerul Sănătății prin acțiunile prioritare AP-ARSURI, în perioada 2019 - 2020.

Doar 24 de paturi pentru mari arși, în România

Potrivit reprezentanților Ministerului Sănătății, cele trei paturi funcționau pentru tratarea pacienților cu arsuri în cadrul secției ATI din Spitalul Clinic de Urgență „Bagdasar-Arseni”. A fost necesară modificarea structurii unității și alinierea la reglementările normativului în vigoare (OMS 476/2017) în vederea aprobării funcționării acestora pentru tratarea pacienților cu arsuri severe.

Astfel, în prezent, la nivel național există 24 de paturi de adulți pentru mari arși, în spitale din București, Timișoara și Iași.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

vlad voiculescu ministrul sanatatii spitale mari arsi spitalul bagdasar arseni
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă