Ministerul Sănătății schimbă formula pentru evaluarea pandemiei. DSU: Se va lua în calcul și alți parametri, nu doar simpla incidență a cazurilor

1 lună in urmă 31

Doctorul Călin Alexandru, director general al Direcţiei Generale Management Urgențe Medicale din cadrul DSU, a anunțat marți, 26 ianuarie, într-o conferință de presă la Guvern, că Ministerul Sănătății pregătește o formulă care să evalueze mai bine situația pandemiei de coronavirus din România.

Întrebat de un jurnalist dacă ”este oportună relaxarea măsurilor în România, care are un singur județ în scenariul roșu, în contextul în care în statele occidentale se iau măsuri de restricție?”, reprezentantul DSU a precizat:

”Din punctul nostru de vedere, o raportare strict la incidență poate să ne conducă la concluzii greșite. Ieri, a avut loc o ședință a Comitetului Tehnico-Științific de pe lângă CNSU, iar colegii de la Ministerul Sănătății ne-au informat că lucrează la un algoritm ceva mai complex. Cu mare probabilitate va exista o formulă care va lua în calcul și alți parametrii decât strict simpla incidență a cazurilor la nivelul unui județ”.

”Argumentul pe care l-aș aduce aici este că în pofida unei incidențe care este în scădere evidentă, noi avem un platou sau o foarte ușoară scădere a numărului de cazuri care sunt internate în spitale și a numărului de cazuri de terapie intensivă, care reprezintă totuși un indicator mult mai important din punct de vedere medical al efectului pandemiei la nivelul populației din România”, a completat doctorul Călin Alexandru, director general al Direcţiei Generale Management Urgențe Medicale din cadrul DSU.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă