Ministerul Sănătății: Pentru unul dintre bărbații arși în incendiul de la stația de prelucrare a produselor petroliere a fost primit acceptul pentru transfer în Belgia, iar pentru al doilea s-a primit accept de la AKH Viena

2 luni in urmă 2

UPDATE: Ministerul Sănătății anunță că s-a primit acceptul pentru transferul la AKH Viena a celui de-al doilea bărbat rănit grav.

Comunicatul ministerului:

Ministerul Sănătății a fost informat, cu privire la situația pacienților cu arsuri suferite în incendiul din data de 1 martie a.c. din localitatea Inotești, județul Prahova, că s-a obținut acceptul spitalului AKH Viena pentru transferul celui de-al doilea pacient la această unitate.

Menționăm că, așa cum Ministerul Sănătății a anunțat anterior, pentru unul dintre pacienți, Departamenul pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (DSU – MAI) a obținut accept de transfer la Spitalul Militar „Reine Astrid” din Belgia.

Transferul se va face imediat ce va fi posibil și este realizat, conform legii, de către DSU – MAI.

Știrea inițială: Ministerul Sănătății anunță că pentru unul dintre bărbații arși în incendiul de la stația de prelucrare a produselor petroliere din Prahova a fost primit acceptul pentru transfer în Belgia, iar pentru al doilea se așteaptă un răspuns de la AKH Viena.

Cei doi bărbați, de 59 și 53 de ani, au suferit arsuri grave pe 60-70% din suprafața corpului și au aursuri și ale căilor aeriene superioare.

Comunicatul Ministerului Sănătății:

Conducerea Ministerului Sănătății a fost informată în această dimineață de către Centrul Operativ pentru Situații de Urgență (COSU) din cadrul Ministerului Sănătății că au fost primite rapoartele medicale ale celor doi pacienți cu arsuri, suferite în incendiul din localitatea Inotești, județul Prahova.

Rapoartele au fost transmise de către Spitalul Judetean Ploiești, completate de comisia de specialitate constituită la nivelul spitalului în baza Ordinului Ministrului Sănătații 2063/2020 în vederea transferului în străinătate.

Conform informațiilor transmise, pacientul de 59 de ani are arsuri de grad IIA, IIB și III pe 60% din suprafața corporală. Pacientul de 53 de ani are arsuri de gradul IIA, IIB și III pe 70% din suprafața corporală. Ambii pacienți au arsuri ale căilor aeriene superioare.

Documentele au fost transmise și Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU) din cadrul Ministerului Afacerilor Interne în vederea identificării unor locuri în centre de mari arși din Europa și a efectuarii unor transferuri, conform OMS 2063/2020.

Conform ultimelor informații primite de la COSU, pentru unul dintre pacienții arși, DSU a obținut accept pentru transfer de la Spitalul Militar „Reine Astrid” din Belgia. Se așteaptă un răspuns și de la AKH Viena pentru al doilea pacient.

Citește și

ISU Prahova: Incendiul de la stația de prelucrare a produselor petroliere a izbucnit cel mai probabil de la un aparat de sudură

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă