Ministerul Sănătății: Numărul de cazuri noi de infectare în rândul personalului din Sănătate a scăzut la sub 50 de la aproximativ 500 pe săptămână

1 lună in urmă 1

Campanie națională de vaccinare anti-CovidCampanie națională de vaccinare anti-Covid

Cazurile de infectare cu COVID-19 în rândul personalului medical au scăzut cu peste 87,7% după vaccinare. O spune chiar Ministerul Sănătății (MS), într-un mesaj publicat, astăzi, pe contul de Facebook al instituției. Postarea, care este menită să suțină campania națională de vaccinare anti-COVID, încurajându-i, practic, pe oameni să se vaccineze, precizează că numărul cazurilor de infectare cu virusul SARS-CoV-2 a scăzut ca urmare a vaccinării de la aproximativ 500 de cazuri noi pe săptămână la 50 de astfel de cazuri. 

JOI, 18 FEBRUARIE 2021, 11:38

SURSĂ: Realitatea.NET

AUTOR: REALITATEA.NET

"Cu toții avem cel puțin un prieten sau o rudă nehotărâtă când vine vorba de vaccinare. Dacă vrei să le arăți că vaccinul funcționează, acum ai un nou exemplu puternic, chiar din rândul medicilor.

Imagine

După vaccinarea împotriva COVID-19, cazurile de infectare în rândul personalului medical din România au scăzut cu peste 87,7%.

Dacă înainte se înregistrau aproximativ 500 de cazuri noi pe săptămână, acum numărul lor a scăzut sub 50 de cazuri", se arat[ în mesajul postat de Ministerul Sănătății. 

Potrivit informațiilor publicate, ieri, pe Plaforma națională de informare privind vaccinarea anti-Covid, din 27 decembrie (dată la care s-a dat startul campaniei de vaccinare în România odată cu prima etapă în care a fost inclus personalul din Sănătate), în țara noastră s-au vaccinat 1.240.408 de persoane, 43.319 dintre ele numai în ultimele 24 de ore. 

Vă reamintim că vaccinul Moderna se administrează din data de 4 februarie a acestui an, iar cel de la AstraZeneca se administrează din data de 15 februarie.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă