Ministerul Sănătății explică de ce a anunțat rate de infectare mai mari. Eroarea, produsă de un angajat care a fost sancționat

1 lună in urmă 22

După ce Ministerul Sănătății a publicat duminică pe Facebook rate de infectare diferite decât cele anunțate de Grupul de Comunicare Strategică, instituția condusă de Vlad Voiculescu a precizat pentru Libertatea că „s-a dispus măsura sancționării cu avertisment” pentru angajatul care a comis eroarea.

Astăzi, la ora 12.50, Grupul de Comunicare Strategică a transmis buletinul zilnic privind evoluția epidemiei COVID-19 în România.

După aproximativ 20 de minute, și Ministerul Sănătății a postat pe Facebook mai multe informații pe acest subiect, doar că anumite date erau complet diferite față de cele anunțate de Grupul de Comunicare Strategică. De exemplu, județul Timiș avea rata de infectare mai mare cu 0,36. Ulterior, fotografia care conținea datele diferite a fost ștearsă de pe rețeaua de socializare.

Într-un răspuns transmis la solicitarea Libertatea, Ministerul Sănătății a recunoscut că „eroarea a fost comisă de un operator al Comitetului Operațional de Cooperare, Evaluare și Prognoză a Ministerului Sănătății”.

Tototdată, instituția condusă de Vlad Voiculescu a precizat pentru ziar că „a fost dispusă măsura sancționării cu avertisment” pentru respectivul angajat.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă