Ministerul Sănătății anunță că vor fi 900 de centre de vaccinare anti-COVID. Câte vor fi în spitale

2 luni in urmă 14


Un număr de 302 de centre de vaccinare anti-COVID au fost identificate până acum în unități sanitare pentru campania de imunizare a personalului medical, anunță Miinisterul Sănătății. Instituția precizează într-un comunicat că alte 597 de spaţii, în afara unităţilor sanitare, au fost stabilite pentru pentru etapele de vaccinare II şi III.


În total urmează a fi înfiinţate circa 900 de centre de vaccinare împotriva COVID-19, urmând ca, în cursul acestei săptămâni, să se definitiveze numărul acestora la nivel naţional, arată un comunicat al ministerului Sănătăţii.


"Aşteptăm finalizarea propunerilor pentru organizarea centrelor de vaccinare, atât cele din unităţile de vaccinare, cât şi cele din alte spaţii identificate. Trebuie să colaboraţi la nivel local cu reprezentanţii prefecturilor şi cei ai comitetele judeţene de urgenţă care vă vor acorda tot sprijinul”, a transmis Nelu Tătaru resprezentanţilor DSP.


Direcţiile de Sănătate Publică au termen ca, până mâine, 9 decembrie, să transmită informaţiile finale privind identificarea spţaiilor în care vor fi înfiinţate centrele de vaccinare, dar şi privind resursa umană care va fi implicată în constituirea echipelor de vaccinare, potrivit ministerului Sănătăţii.Citeşte Articolul Întreg pe Sursă