Ministerul Sănătății anunță că aproape 140 de paturi de terapie intensivă vor fi suplimentate în spitalele judeţene

1 lună in urmă 1

Aproape 140 de paturi de terapie intensivă pentru adulţi şi aproape 210 paturi de terapie intermediară destinate pacienţilor COVID-19 vor fi suplimentate în unităţile sanitare judeţene, se arată în comunicatul transmis, marți, de Ministerul Sănătății.

Ministerul Sănătății a reluat astăzi, 16 martie a.c., videoconferința cu managerii spitalelor de la nivel județean în care s-au analizat măsuri privind creșterea capacităților de tratare a pacienților COVID-19 în secțiile de terapie intensivă.

„În urma discuțiilor, s-a decis ca aproximativ 140 de paturi de terapie intensivă pentru adulți și aproximativ 210 paturi de terapie intermediară destinate pacienților COVID-19 să fie suplimentate în unitățile sanitare județene, urmând ca în perioada următoare unitățile sanitare să comunice Ministerului Sănătății posibilitățile de a suplimenta în continuare numărul acestora. Cele 140 de paturi identificate astăzi se adaugă celor 50 de paturi de ATI pentru adulți, 4 paturi de terapie neonatală și aproximativ 140 de paturi de terapie intemediară care au fost suplimentate ieri în unitățile sanitare  bucureștene.”, se arată în comunicatul transmis, marți seara, de Ministerul Sănătății.

De asemenea, secretarul de stat Andreea Moldovan a transmis managerilor de spitale să identifice necesarul de ventilatoare şi să solicite Ministerului Sănătăţii, prin Societatea Română de Anestezie şi Terapie Intensivă, şi Centrului Naţional de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei aparatura medicală necesară dotării paturilor de terapie intensivă.

Ieri a avut loc la Ministerul Sănătății o ședință pe aceeași temă, după ce premierul Florin Cîţu a solicitat, la şedinţa Centrului Naţional de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei, creşterea la 1.600 a numărului real de paturi la ATI.

Spre seară, la finalul ședinței, șeful DSU Raed Arafat și Andreea Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății, au declarat că autoritățile au decis ca 47 de paturi ATI pentru adulți, 4 paturi de terapie intensivă pentru nou-născuți și în jur de 140 de paturi de terapie intermediară pentru pacienții cu COVID să fie suplimentate în spitalele din Capitală.

Totodată, personalul medical va fi redistribuit între spitale, astfel încât să fie suplimentat în secțiile de terapie intensivă în care există deficit.

„Sunt momente, vârfuri care necesită un efort mai mare. Acum avem un vârf care se vede. Populația va face un efort pentru a preveni răspândirea virusului, iar colegii medici vor fi supuși din nou presiunii până trecem de acest val”, a declarat Raed Arafat.

Foto: Agerpres

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă