Ministerul Sănătății, adresă greșită către DSP-uri. În loc să ceară ca programările cadrelor medicale să fie finalizate azi, a scris vaccinarea

1 lună in urmă 1


Ministerul Sănătății a trimis două adrese către DSP-uri în decurs de câteva ore. În prima a solicitat ca spitalele să încheie astăzi prima etapă a vaccinării, apoi a venit cu o rectificare, precizând că este vorba doar despre terminarea programării vaccinării, conform Digi 24.


UPDATE 11.15: Potrivit Digi24, din cauza unui angajat al Ministerului Sănătății, spitalele au fost înștiințate inițial că astăzi, la ora 20.00, trebuie încheiată vaccinarea cadrelor medicale.


Apoi, potrivit informațiilor Libertatea, coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a solicitat Ministerului Sănătății o rectificare.


Iar instituția condusă de Vlad Voiculescu a venit cu o nouă adresă către DSP-uri, prin care se solicita ca astăzi să se termine programarea cadrelor medicale, nu vaccinarea propriu-zisă.


Știrea inițială: Ministerul Sănătății a trimis ieri o solicitare către DSP-uri prin care cere finalizarea procesului de programare a personalului medical, astăzi la ora 20:00, potrivit documentului consultat de Libertatea.


Ministerul Sănătății a trimis pe 7 ianuarie o adresă către Direcțiile de Sănătate Publică Județene și DSP București.


"Revenim [...] cu mențiunea că până la data de 8.01.2021 orele 20.00, unitățile sanitare trebuie să finalizeze procesul de programare în vederea vaccinării împotriva COVID 19 a personalului propriu medico-sanitar și auxiliar sanitar la centrele de vaccinare unde aceștia sunt arondați", se arată în documentul consultat de ziar.


76.400 de cadre medicale

au fost vaccinate până acum în România, dintre care 17.846 în ultimele 24 de ore.


Președintele Comitetului Național de coordonare a activităților privind vaccinarea, Valeriu Gheorghiță, a declarat marți, 5 ianuarie, că a doua etapă a vaccinării anti-COVID-19 va începe în România după data de 15 ianuarie, urmând ca a treia etapă, care cuprinde populația generală care nu lucrează în sistemul medical și care nu este în categorii de risc, să înceapă la începutul lunii aprilie.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă