Ministerul Sănătății a trimis Serviciul de control după ce un bloc din Timișoara a fost evacuat din cauza deratizării unei cofetării de la subsol

1 lună in urmă 1

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a dispus, marți seară, trimiterea Serviciului de Control în Sănătate Publică din cadrul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Timiș pentru a ancheta cazul de la Timișoara unde 58 de adulți și 12 copii au fost evacuați dintr-un bloc de 10 etaje după ce la cofetăria de la subsolul blocului a avut loc o acțiune de deratizare.

Oamenii au simțit mirosul puternic și au sunat la 112. Ei au reclamat că în cursul serii s-a efectuat o activitate de dezinsecție la parterul blocului, în spațiul unei societăți comerciale, potrivit Mediafax.

La fața locului s-au deplasat o autospecială de primă intervenție, o autospecială de stingere, un echipaj SMURD, două autospeciale de transport personal și victime multiple (ATPVM), un echipaj CBRN și un motoventilator.

Primarul orașului Timișoara, Dominic Fritz, a spus a vorbit la telefon cu mai mulți reprezentanți ai Guvernului și a anunțat că se caută soluții pentru persoanele evacuate.

„Nimeni nu își dorește o repetare a tragicului eveniment din noiembrie 2019, de pe strada Mioriței. Blocul a fost evacuat, iar eu am vorbit în această seară cu ministrul de Interne, Lucian Bode, secretarul de stat Raed Arafat și reprezentanții Prefecturii Timiș și suntem pregătiți să dăm oricând o mână de ajutor pentru cazarea familiilor evacuate”, a anunțat, pe Facebook, Dominic Fritz.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă