Ministerul rus al Apărării: Un submarin rusesc a lansat o rachetă Kalibr, care a lovit un obiectiv la 1.000 de kilometri distanță

4 săptămâni in urmă 30

Ministerul rus al Apărării informează că submarinul Petropavlovsk-Kamchatsky (din Flota Pacificului) a lansat cu succes racheta de croazieră Kalibr în Marea Japoniei, lovind un obiectiv impus la peste 1.000 km distanță, transmite Euronews, citată de Rador.

Cu puțin timp înainte de lansare, scafandrii au efectuat o ieșire secretă în zona misiunii.
„Prezența a peste 120 de membri ai companiilor militare private americane a fost descoperită în regiunea Donețk. Au înființat poziții de tragere în clădiri rezidențiale și structuri sociale și pregătesc trupele ucrainene, forțele speciale și grupurile armate pentru acțiuni de luptă activă”, afirmă Serghei Șoigu, ministrul rus al Apărării.

În opinia președintelui Putin, Rusia trebuie să-și îmbunătățească și să-și consolideze ulterior propriile forțe armate.

„Rusia este sinonim cu securitate egală și indivizibilă în zona eurasiatică și, în cazul în care colegii occidentali își vor continua poziția clar agresivă, vom lua măsuri militare și tehnice adecvate drept răspuns, vom reacționa ferm la pașii ostili”, afirmă președintele rus, Vladimir Putin.

Mai exact, obiectivul lovit a fost localizat în tabăra de antrenament Surkum, din teritoriul Habarovsk.
Exercițiul a fost desfășurat și cu sprijinul navelor militare, avioanelor și dronelor.

Sursa: Euronews/ Rador/ Traducerea: Oana Avram

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă