Ministerul Finanţelor a respins, cu Florin Cîţu interimar, alocarea a 10 milioane de lei pentru vaccinarea copiilor DOCUMENT

1 lună in urmă 29

Ministerul Finanţelor a respins, în perioada în care Florin Cîţu asigura interimatul, o solicitare a Ministerului Sănătăţii de alocare a sumei de 10 milioane de lei din Fondul de rezervă bugetară pentru vaccinarea copiilor împotriva bolilor transmisibile, relevă documente adresate Ministerului Sănătăţii de Ministerul Finanţelor.

La începutul lunii august, Ministerul Finanţelor a restituit Ministerului Sănătăţii, neavizat, un proiect de hotărâre prin se cerea suplimentarea bugetului MS cu suma de 10 milioane de lei din Fondul de Rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, pentru continuarea programului de vaccinare a copiilor.

Unul dintre argumentele Finanţelor era că Fondul de Rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului se repartizează unor ordonatori principali de credite ”pentru finanţarea unor cheltuieli urgente sau neprevăzute”, iar ministrul nu prezentase date din care să rezulte urgenţa.

”De asemenea, considerăm nejustificat textul ”cu suma de 10.000 de mii de lei” cuprins în titlul proiectului”, mai arată ministerul condus de Cîţu ca interimar.

Răspunsul integral al Ministerului Finanţelor poate fi consultat AICI.

Citeste si:

Proteste împotriva premierului Florin Cîțu. Câteva zeci de persoane s-au strâns sâmbătă în Piața Victoriei din Capitală

 fondul de rezervă al premierului s-a mărit considerabil. Care este miza reală

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă