Ministerul Educației ar putea avea probleme cu plata salariilor în decembrie. Sorin Cîmpeanu vrea rectificare bugetară

1 lună in urmă 18

Marti, 26 Octombrie 2021, ora 22:21

0 citiri

Ministerul Educației ar putea avea probleme cu plata salariilor în decembrie. Sorin Cîmpeanu vrea rectificare bugetară

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, afirmă că ministerul pe care îl conduce are o execuţie bugetară "atât de bună" încât, în luna decembrie, dacă Guvernul nu va face o rectificare, va exista "o problemă cu plata salariilor" angajaţilor din sistem.

"Ca minister, avem execuţie de 50% pe primul semestru, deci am fost exact în grafic, cât am planificat, şi, din păcate, avem o execuţie mai mare în cel de-al doilea semestru. Este o execuţie atât de bună încât, în luna decembrie, dacă nu vom avea o rectificare, vom avea o problemă cu plata salariilor.

Şi nu vom avea o rectificare dacă nu vom avea un guvern capabil să dea o rectificare, adică nu interimar. Iată legătura cu politica. Ca să plăteşti salariile îţi trebuie rectificare bugetară, pe care o face doar un guvern stabil”, a declarat ministrul Educaţiei, marţi seară, în emisiunea moderată de Florin Călinescu la Prima Tv.

Sorin Cîmpeanu a adăugat că anul acesta sistemul de educaţie a primit "cea mai mare finanţare din ultimii 30 de ani”, el precizând că este vorba despre "valoarea relativă”, şi nu ca procent din PIB.

Citeste si:

Inginerul forțat de lideri PNL să demisioneze de la conducerea ABA Mureș a obținut daune morale de 10.000 de lei

Inginerul Ovidiu Ianculescu, fostul director al Administrația Bazinală de Apă (ABA) Mureș, care a reclamat că a fost forțat să își dea demisia din funcția pe care o câștigase prin...

Eșecul formării profesorilor pentru predarea online. Ce spune ministrul Educației

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, afirmă că doar unu din cinci profesori este pregătit pentru predarea online şi că aproximativ un milion de elevi din România învaţă în şcoli din...

DigiSport.ro

ObservatorNews.ro

DigiSport.ro

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă