Ministerul Educației, anunț pentru toate școlile din România. Profesorii vor fi cei mai afectați

1 lună in urmă 5

Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu își propune să reorganizeze întreg sistemul educațional. Astfel că noile decizii luate de ministru vor afectat atât conducerea instituțiilor, cât și profesorii de la catedră.

Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu cere restructurare în întreg sistemul educațional

La preluarea mandatului de Ministrul Educației  Sorin Cîmpeanu anunța intenția sa de a reorganiza tot sistemul educațional preuniversitar din România. Ba mai mult, se contrează cu premierul Cîțu pe marginea bugetului.

În acest context amenința cu demisia, în cazul în care banii acordați către minister vor fi sume mici. Nu s-a întâmplat acest lucru, iar acum Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu merge mai departe cu reforma sa în sistemul preuniversitar. Astfel se face că, printr-o decizie de ministru, se scot la concurs toate posturile de directori de instituții de învățământ.

”Este mare nevoie de profesionalizarea performanței în școlile românești. Pentru asta trebuie să ai conduceri în școli selectate pe criterii relevante și obiective. Pentru asta trebuie să ai organizate concursuri pentru directorii de școli. Este un element esențial dacă vrei să faci evaluare.

Pentru că în orice sistem directorului școlii va fi implicat în evaluarea cadrelor didactice pe criterii de performanță, legate de criteriile de performanță ale elevilor. Urmează un proces de scoatere la concurs a tuturor posturilor de directori din țară, chiar și pentru cei care sunt pe funcții cu concurs. Mă refer aici la posturile de director și director adjunct. Și obiectivul este să reușim acest lucru înainte de vacanța de vară.”, declara Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu la Europa FM.

Profesorii vor intra în sistem cu contract determinat

În același context, al reorganizării, și în urma multor scandaluri cu cadre didactice apărute în spațiul public, Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu vrea trierea cadrelor didactice. Acest lucru, în opinia ministrului, se va putea face tot pe criterii de performanță și se gândește să schimbe forma contractuală a cadrelor didactice.

Cu alte cuvinte, profesorii din preuniversitar să fie încadrați cu contracte pe o perioadă determinată. Urmând ca ulterior, după o evaluare a performanțelor didactice, să i se  prelungească contractul sau nu, depinzând de la caz la caz.

”Nevoia de evaluare a cadrelor didactice pe criterii de performanță, indisolubil legată de performanța elevilor este un lucru foarte clar. Asta este marea provocare, lucrurile trebuie schimbate… Trebuie să ai și cu cine, pentru că sunt 220.000 de profesori.

Întâi trebuie să clarificăm la nivel macro managementul de sistem: relația dintre minister, inspectorate, școli și autorități locale. Cine ar face evaluarea? Inspectoratele de acum?”, a mai declarat Ministrul Educației.

The post Ministerul Educației, anunț pentru toate școlile din România. Profesorii vor fi cei mai afectați appeared first on IMPACT.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă