Mini-elicopterul Ingenuity, primul zbor pe Marte. Cântăreşte 1,8 kilograme

3 săptămâni in urmă 8

Mini-elicopterul Ingenuity, primul zbor pe Marte. A avut loc cu o întârziere de o săptămână, din cauza unei erori tehnice. Zborul pe Marte a fost o adevărată provocare pentru că aerul are o densitate de doar 1% din valoarea celei de pe Pâmânt. Practic, pentru a putea zbura, Ingenuity trebuie să îşi rotească paletele motorului mult mai repede decât ar face-o orice alt elicopter pe Pământ.

O poza albă-negru, realizată de o cameră foto aflată la bordul mini-elicopterului, surprinde umbra lui Ingenuity pe solul de pe Marte.

Citeşte şi: Replica Marelui Canion, pe planeta Marte. Imagini uimitoare publicate de NASA, cu minunile de pe Planeta Roşie VIDEO

Clipurile video, în schimb, au fost surprinse de o altă cameră, montată pe Roverul Perseverance, care se afla la aproximativ 60 de metri distanţă de mini-elicopterul Ingenuity. Perseverance îşi va continua misiunea şi va colecta probe de pe Marte care vor ajunge, ulterior, pe Pământ, odată cu viitoarele misiuni.

Practic, oamenii au reuşit să piloteze o aeronavă pe o altă planetă, este un moment istoric”, a declarat Mimi Aung, coordonatorul proiectului Ingenuity.

Mini-elicopterul Ingenuity va realiza mai multe zboruri-test pe Marte, cu o dificultate din ce în ce mai mare, scrie Mediafax.ro.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă