"Minge de foc" cazuta in Florida: A zburat spre Pamant cu o viteza de peste 30.000 de kilometri pe ora VIDEO

3 săptămâni in urmă 27

Locuitorii din Florida, Statele Unite, au fost surprinsi sa vada in plina noapte un spectacol grandios, "o minge de foc" venita din spatiul cosmic. Roca arzanda a coborat spre Pamant cu o rapiditate extraordinara, insa nu a produs niciun fel de pagube.

Rezidentii care traiesc in Bahamas si pana in Jacksonville au fost martorii prabusirii unui meteorit, care a iluminat cerul in jur de 10:18 PM, ora locala, potrivit relatarilor din Washington Post.

Societatea Americana de Meteoriti (AMS) inregistreaza rapoartele "mingile de foc" care intra in atmosfera terestra, calculand drumul pe care acestea le strabat. Se crede ca roca din spatiu s-a deplasat de la sud spre nord, de la mijlocul coastei atlantice a Floridei si pana in vestul Insulei Grand Bahamas.

Conform informatiilor publicate in The Times, expertii au afirmat ca viteza meteoritului cazut in Florida a fost de aproximativ 30.500 de kilometri pe ora.

"A fost un mare eveniment. A fost mai degraba un fragment al unui asteroid, daca este sa ne luam dupa viteza acestuia. A avut probabil marimea unei mingi de baseball sau de baschet", a declarat Mike Hankey, manager la AMS.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă