Minaur – Universitatea Craiova, din optimile Cupei, se joacă la Baia Mare. Gazdele au închiriat o nocturnă mobilă. De ce nu s-ar fi putut juca la Craiova | EXCLUSIV

1 săptămână in urmă 14

Partida din optimile Cupei României, dintre Minaur Baia Mare şi Universitatea Craiova, programată miercuri, 27 octombrie, de la ora 18:00, se va disputa pe arena „Viorel Mateianu” din Baia Mare. Gazdele partidei au decis să închirieze o nocturnă mobilă pentru acest meci, în ciuda costurilor destul de mari (circa 60.000 de euro), care afectează bugetul clubului, dar au ţinut să organizeze pe propriul teren partida contra deţinătoarei trofeului.

O parte din încasări va fi acoperită de gazde din preţul biletelor la meci, unul destul de mare, 50 de lei tichetul. Stadionul va fi deschis în proporţie de 50 la sută, respectiv se mizează pe o asistenţă de 4.000 de spectatori, iar pentru fanii oaspeţilor sunt rezervate 200 de locuri.

Minaur Baia Mare a disputat ultimul meci considerat pe teren propriu, cel cu Lotus Băile Felix, la Recea, deoarece la fosta arenă „Dealul Florilor” s-au efectuat anumite reparaţii.

Minaur – Universitatea Craiova, din optimile Cupei, se joacă la Baia Mare. Gazdele au închiriat o nocturnă mobilă. De ce nu s-ar fi putut juca la Craiova

În 2015, Minerul Baia Mare a jucat tot în optimile Cupei României cu FCSB, iar gazdele au închiriat şi atunci o nocturnă mobilă pentru a putea organiza partida, câştigată de oaspeţi, la lovituri de departajare. În actualul sezon, Minaur Baia Mare a trecut deja patru tururi în competiţia KO, eliminându-le pe: CSM Satu Mare, scor 2-0, Comuna Recea, scor 3-0, Unirea Dej, scor 1-0, şi Poli Iaşi, scor 3-1.

De partea cealaltă, Universitatea Craiova a dispus, pe teren propriu, în şaisprezecimi, de CFR Cluj, scor 1-0.

Nu se putea juca la Craiova

Dacă oficialii băimăreni nu apelau la varianta închirierii unei nocturne mobile, meciul dintre Minaur Baia Mare, ocupanta locului 2 în seria C10, şi Universitatea Craiova, deţinătoarea Cupei României, ar fi trebuit să se dispute pe un alt stadion.

Variante ar fi fost Cluj, Bistriţa sau chiar Craiova. Totuşi, după ce gazonul de pe „Ion Oblemenco” a fost schimbat în ultima săptămână, Primăria Craiova nu ar fi acceptat disputarea a două meciuri în două zile consecutive, în condiţiile în care FCU Craiova joacă meciul din optimile Cupei României, cu Sepsi, joi, 28 octombrie, de la ora 18.

Chiar şi disputarea acestei din urmă partide pe stadionul din Bănie este sub semnul întrebării, deoarece după două zile, sâmbătă, 30 octombrie, este programat un alt meci pe „Ion Oblemenco”, Universitatea Craiova – CS Mioveni, în etapa a 14-a a Ligii 1.

 

The post Minaur – Universitatea Craiova, din optimile Cupei, se joacă la Baia Mare. Gazdele au închiriat o nocturnă mobilă. De ce nu s-ar fi putut juca la Craiova | EXCLUSIV appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă