MILIARDELE din spatele scandalului politic - Cum arată CALCULELE experților și ce ar trebui să știe românii

1 lună in urmă 20

Adrian Cîciu, economist Adrian Cîciu, economist

E 4 septembrie. E a patra zi de când pensiile românilor ar fi trebuit mărite. Așa cere legea. În loc de pensii, salarii și facturi decente este scandal politic fără precedent în actuala coaliție de guvernare. Război total, cine pleacă acasă, cine face un... "măritiș" pe furiș, o "căsătorie" de conveniență chiar dacă pe "mireasă" o cam cunoaște tot cartierul. Totuși, cine își mai amintește de români? De facturile umflate? De prețurile care au luat-o razna? Sau de pensiile și salariile care au rămas aceleași deși viața e tot mai scumpă sau de faptul că dintr-un salariu minim după o lună întreagă de muncă de-abia poți plăti un RMN? Dar de faptul că  dintr-o pensie socială nu-ți poți lua nici măcar de mâncare? S-au uitat politicienii la asta? Sau în"globul lor de cristal" se trăiește diferit? S-au luat politicenii la harță pentru românii care se descurcă din ce în ce mai greu? Nu, S-au luat de la banii. De la foarte mulți bani, care nici măcar nu-s ai lor, ci ai românilor. Despre dimensiunea jafului a vorbit economistul Adrian Cîciu, la emisiunea "România la apel", de la Realitatea PLUS. 

SÂMBĂTĂ, 04 SEPTEMBRIE 2021, 21:46

SURSĂ: Realitatea.NET

AUTOR: REALITATEA.NET

"PNDL 2 are deja în execuție toate contractele și are de plată 14,7 miliarde de lei. Aceste contracte au fost încehiate de primarii din mandatele trecute. Acești primari au bătut la ușa și au spus: "Boss, eu ce mănânc?" E aceeași Marie cuj altă pălărie (PNDL3 - n .r.).

Și mai e și asta "A ta cu a mea". Tu vrei PNDL3, eu vreau Agenția pentru Sănătate. Asta înseamă ca toți banii de la sănătate pe investiții să meargă prin pixul ministrului Sănătății.

Se face himenoplastie politică. Toți vor să fie fete mari, dar nu mai sunt, s-au culcat cu ceilalți. Miza e pe bani (...).

PNRR a întârziat pentru că întâi s-a format cercul cine va face consultanță, cine vor fi lobby-stii principali", a arătat Adrian Cîciu. 

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă