Miliardarul și politicianul francez Olivier Dassault a murit într-un accident aviatic

1 lună in urmă 2

Miliardarul francez Olivier Dassault a murit duminică în urma prăbușirii elicopterului său, în timpul unui zbor privat, scrie Reuters. Președintele Franței, Emmanuel Macron, i-a adus un ultim omagiu politicianului conservator în vârstă de 69 de ani. 

Olivier Dassault

Olivier Dassault

Profimedia Images

Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Olivier Dassault a fost fiul cel mare al lui Serge Dassault, cunoscut industriaș în domeniul aviaţiei şi armamentului, fost patron grupului de aviaţie Dassault, producătorul avioanelor Falcon, Mirage şi Rafale

„Olivier Dassault a iubit Franța. Parlamentar, deputat, comandant în rezervă în forțele aeriene. În timpul vieții sale nu a încetat niciodată să ne servească țara. Moartea lui subită este o mare pierdere”, a scris Emmanuel Macron pe Twitter.

Incidentul s-a produs duminică după-amiaza în Normandia, unde Dassault avea o casă de vacanță, potrivit unei surse din poliție. De asemenea, și pilotul a murit în accidentul aviatic, scrie Reuters.

Parlamentar din partea partidului conservator Les Republicains din 2002, Dassault a fost considerat al 361-lea cel mai bogat om din lume, cu o avere de aproximativ 6 miliarde de euro (7,15 miliarde de dolari) moștenită în mare parte de la tatăl său, potrivit Forbes.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

olivier dassaul elicopter prabusit miliardar francez deces olivier dassaul
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă