Miliardarul rus Arkady Rotenberg susține că palatul de pe malul Mării Negre este al său

1 lună in urmă 1

Omul de afaceri rus Arkady Rotenberg a declarat că el este proprietarul opulentei reședințe de la malul Mării Negre, nu președintele Vladimir Putin, așa cum se arăta în investigația realizată de către opozantul Aleksei Navalnîi, potrivit BBC.

De asemenea, la începutul acestei săptămâni, președintele Putin a negat deja că palatul care este prezentat în investigație i-ar aparține lui sau familiei sale și că nici măcar nu a urmărit clipul din lipsă din timp. Reportajul video postat de Navalnîi a devenit rapid viral în Rusia, cu peste 100 de milioane de vizualizări.

Magnatul Rotenberg, fostul partener de judo al lui Putin și prieten din copilărie cu acesta, a dezvăluit sâmbătă în cadrul unui interviu acordat pe un canalul de televiziune că el este proprietarul reședinței.

Declarațiile vin la o săptămână după ce în Rusia au loc proteste de amploare pro-Navalnîi, după ce acesta a fost arestat pe 17 ianuriarie, de pe aeroportul din Moscova, când s-a întors în Rusia.

Am reușit să iau un credit acum câțiva ani și am devenit proprietarul acestei reședințe.

Arkady Rotenberg pentru agenția de presă rusă Interfax:

Rotenberd a mai susținut că proprietatea sa va fi finalizată în câțiva ani și plănuiește să o transforme într-un hotel de apartamente.

Navalnîi a dezlătuit pe 19 ianuarie videoclipul care prezintă ”cel mai scump palat din lume”, întins pe aproximativ 7.800 de hectare și care se presupune că îi aparține lui Vladimir Putin.

Miliardarul rus Arkady Rotenberg susține că palatul de pe malul Mării Negre este al său

Potrivit opozantului, palatul ar fi fost finanțat printr-o schemă de corupție elaborată care implică cercul restrâns al lui Putin în schimbul unor favoruri.

Foto: Epa

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă