Miliardarul Olivier Dassault, deputat și om de afaceri francez, a murit într-un accident de elicopter

1 lună in urmă 5

Miliardarul francez Olivier Dassault, deputat și unul dintre moştenitorii grupului de aviaţie Dassault, producătorul avioanelor Falcon, Mirage şi Rafale, şi-a pierdut viaţa duminică în urma unui accident de elicopter, în timpul unui zbor privat, în apropiere de oraşul Deauville, informează Agerpres, care preia AFP şi Reuters.

Olivier Dassault, în vârstă de 69 de ani, s-a prăbușit cu elicopterul în jurul orei locale 18:00, în Touques, lângă Deauville, pe coasta Normandiei.

În elicopter se aflau doar el și pilotul și niciunul nu a supraviețuit accidentului.

Delphine Mienniel, procurorul din Lisieux, a confirmat pentru AFP decesul lui Olivier Dassault şi al pilotului, după ce s-a deplasat la locul accidentului.

Miliardarul Olivier Dassault, deputat și om de afaceri francez, a murit într-un accident de elicopterLa locul prăbușirii elicopterului au sosit mai multe echipaje de salvatori, dar nu au mai putut face nimic pentru Olivier Dassault | Foto: Profimedia

Deputatul Olivier Dassault era fiul lui Serge Dassault, cunoscut industriaş în domeniul aviaţiei şi armamentului.

Într-o postare pe Twitter, preşedintele Emmanuel Macron a adus un omagiu deputatului Republicanilor (Les Républicains, LR,).

Olivier Dassault a iubit Franţa. Căpitan de industrie, deputat, ales local, comandant în rezervă în forţele aeriene: de-a lungul vieţii sale, el nu a încetat niciodată să-şi servească ţara, valorificându-i atuurile. Moartea sa brutală este o mare pierdere. Gândurile mele se îndreaptă spre familia sa şi persoanelor lui dragi.

Preşedintele Franței, Emmanuel Macron:

Foto: Hepta, Profimedia

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă