Mii de vaccinuri anti-COVID-19 false, confiscate in Africa de Sud si China. Zeci de persoane arestate

1 lună in urmă 2

Interpol a anuntat miercuri, 3 martie, ca autoritatile sud-africane si chineze au confiscat mii de vaccinuri anti-COVID-19 false pe teritoriile lor. De asemena, au fost arestate cel putin 85 de persoane.

Intr-un comunicat, Interpol a informat ca investigarea ambelor operatiuni a fost sprijinita si facilitata de Illicit Goods and Global Health (IGGH) Programme.

In Africa de Sud au fost confiscate echivalentul a 2.400 de doze intr-un depozit din orasul Germiston, din provincia Gauteng. Tot aici autoritatile locale au confiscat "o mare cantitate" de masti tip 3M. In operatiune au fost arestati si trei cetateni chinezi si unul din Zambia.

FOTO Un fost fotbalist de la CFR Cluj si FCSB, dat in urmarire de Interpol. De ce este acuzat

In China, politia a desfiintat o retea care vindea vaccinuri anti-COVID false dupa efectuarea unei razii in reteaua locala de fabricatie. Au fost arestati 80 de suspecti si au fost confiscate "peste 3.000 de vaccinuri false".

Interpol atentioneaza statele membre sa se pregateasca pentru actiuni ale crimei organizate centrate pe vaccinurile anti-COVID

Potrivit lui Jurgen Stock, secretar general al Interpol, al carei sediu se afla la Lyon (sud-estul Frantei), aceste operatiuni reprezinta doar "varful aisbergului" problemei falsificarii vaccinurilor.

Interpol a precizat ca investigatiile continua, in paralel cu arestarile din Africa de Sud si China.

"Am primit informatii privind distribuirea de vaccinuri false si tentative de frauda la caminele de batrani", a subliniat Jurgen Stock.

"Aurul lichid al anului 2021"

La inceputul anului, Politia italiana avertiza ca mafia va incerca sa puna mana pe vaccinurile COVID. Anchetatorii arata ca cererea foarte mare si oferta scazuta transforma acest produs intr-o marfa extrem de cautata. Seful Interpol a numit vaccinul impotriva coronaviruslui "aurul lichid al anului 2021".

"Interesul (mafiei - n.res.) in vaccin se datoreaza cererii mari si rezervelor mici", se arata intr-un raport intern al departamentului politiei care monitorizeaza infiltrarea mafiei in economie, scrie Politico, preluand site-ul Agenzia Italia.

CITESTE SI:

Cronologia detaliata a dublei crime din Onesti. Cine a fost prima persoana care a incercat sa-l calmeze pe ucigasUn medic roman s-a infectat cu Covid-19 dupa a doua doza de vaccin. Cum isi explica imbolnavireaVIDEO Un cutremur puternic a lovit Grecia. Seismul de 6,3 grade a fost resimtit in toata regiunea Balcanilor, inclusiv in RomaniaIon Tiriac si-a marit averea cu sute de milioane de dolari in 2020 si a urcat in clasamentul bogatilor. Cine conduce topulUPDATE Liber pentru mega-proiectul imobiliar al lui Iulian Dascalu. CCR a decis ca trecerea terenului de la Romexpo la Camera de Comert si Industrie este constitutionala
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă