Mii de persoane sunt aşteptate la procesiunea de Bobotează oficiată de ÎPS Teodosie la Constanţa

2 săptămâni in urmă 12

Mii de persoane sunt aşteptate la procesiunea de Bobotează de la Constanţa, care va avea loc, joi, în jurul prânzului, urmând a se pleca de la Catedrala Arhiepiscopală până în Portul Tomis acolo unde se va desfăşura slujba de Sfinţire Mare a apei.

Sfânta Liturghie va fi oficiată la Catedrala Arhiepiscopală „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din Constanţa. Apoi, de la ora 11.25, are loc tradiţionala Procesiune de Bobotează, de la Catedrală până în Portul Tomis, unde, Arhiepiscopul Tomisului, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi, va oficia slujba de Sfinţire Mare a apei.

Citeşte şi: Boboteaza, semnificația copleșitoare a „zilei în care cerurile se despică”. Ritul creștin ce marchează Epifania

La sfârşitul acesteia, Înalt Prea Sfinţitul Teodosie va arunca trei cruci în apele mării, ce simbolizează Arătarea Sfintei Treimi la apa Iordanului, iar mai mulţi tineri vor sări pentru a le aduce la mal.

La finalul ceremoniei, apa sfinţită din sticlele îmbuteliate va fi împărţită credincioşilor.

Citeşte şi: BOBOTEAZA 2022: Tradiţii, obiceiuri, superstiţii. De ce nu trebuie să te speli pe cap pe 6 ianuarie

Garda de Onoare, formată din militari ai Forţelor Navale şi Muzica Militară a Forţelor Navale, vor lua parte la procesiune.

De asemenea, Primăria Constanţa a anunţat instituirea unor restricţii de circulaţie pe traseul procesiunii şi în Portul Tomis. Sunt interzise circulaţia şi parcarea autovehiculelor pe strada Arhiepiscopiei, bulevardul Regina Elisabeta, strada Remus Opreanu, tronsonul delimitat de strada Marinei şi strada Revoluţiei din 22 Decembrie 1989, strada Marinei şi Portul Tomis.

Spaţiul de desfăşurare a evenimentului va fi delimitat de către organizatori astfel încât traseele de afluire şi defluire vor fi semnalizate corespunzător, a mai precizat Primăria Constanţa.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă