Mii de pacienți, consultați "la chiuvetă", în Buzău. Un medic și doi asistenți au înșelat statul cu 400.000 de lei

1 săptămână in urmă 24

 Arhivă Sursa foto: Arhivă

Trei persoane, printre care un medic, sunt cercetate pentru înşelăciune, fraudă informatică, fals intelectual şi uz de fals, fiind bănuite că ar fi prejudiciat bugetul asigurărilor sociale de sănătate cu aproximativ 400.000 de lei, informează Inspectoratul Judeţean de Poliţie (IJP) Buzău.

LUNI, 22 NOIEMBRIE 2021, 21:58

SURSĂ: realitatea.net AUTOR: REALITATEA.NET

Potrivit sursei citate, în cursul zilei de luni, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, sub coordonarea Parchetului, au efectuat 4 percheziţii în Buzău, Bucureşti şi Pogoanele, la sediul profesional şi locuinţele unor cadre medicale şi personal auxiliar al unui cabinet medical, în urma cărora au ridicat laptopuri, mai multe înscrisuri şi documente.

„Din cercetări a reieşit că, în perioada 2016 - 2019, un bărbat în vârstă de 78 de ani, din Bucureşti, în calitate de medic la un cabinet medical din Pogoanele, împreună cu alţi doi angajaţi ai cabinetului medical, ca urmare a derulării unor contracte având ca obiect furnizarea serviciilor medicale în asistenţă medicală de specialitate din ambulatoriu, ar fi întocmit în fals registre şi alte înscrisuri, din care rezulta că ar fi acordat 11.269 servicii medicale pentru 2.272 de pacienţi, fără ca acestea să se fi efectuat în realitate.

De asemenea, deşi serviciile medicale nu ar fi fost efectuate în realitate, medicul ar fi introdus în platforma informatică aferentă asigurărilor de sănătate datele informatice din care rezulta că serviciile au fost acordate pacienţilor respectivi.

Ulterior, ar fi întocmit şi transmis lunar, în vederea decontării, factura însoţită de formularele de raportare privind serviciile detaliate acordate pacienţilor. Astfel, prejudiciul cauzat bugetului asigurărilor sociale de sănătate este de aproximativ 400.000 de lei", se arată într-un comunicat de presă.

În baza mandatelor de aducere, trei persoane cu vârste cuprinse între 47 şi 78 de ani, din Buzău şi Bucureşti, au fost conduse la sediul Poliţiei pentru audieri.

Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracţiunilor de înşelăciune, fraudă informatică, fals intelectual şi uz de fals.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă