Mii de oameni se roagă la moaștele Mariei Magdalena, la Mănăstirea Pantocrator, din Drăgănești Vlașca. Teleorman e de azi în scenariul roșu

1 lună in urmă 20

Mii de persoane sunt prezente duminică. 26 septembrie, în localitatea Drăgănești Vlașca, din județul Teleorman, la sfințirea Bisericii Mari a Mănăstirii Pantocrator, informează portalul local Exploziv News, care a difuzat înregistrări de la fața locului.

„Cu prilejul sfințirii bisericii Mănăstirii Pantocrator în 26 septembrie 2021, vom avea bucuria de a ne închina ,,Mâinii Stângi a Sfintei Maria Magdalena” care este caldă, ce va fi adusă de la Sfântul Munte Athos. Cinstita mâna a ajuns în ziua de vineri 24 septembrie 2021, și va rămâne până în ziua de 28 septembrie. În această perioada, vă veți putea închina în fiecare zi, între orele 6.00 și 2.00. În cazul în care vor fi credincioși, moaștele vor fi expuse non-stop spre închinare. Pe 26 septembrie, credincioșii, atât bărbați, cât și femei vor intra și se vor putea închina în Sfântul Altar, acest lucru va fi posibil până în ziua de 1 octombrie 2021”, au transmis reprezentanții Mănăstirii Pantocrator.

Mii de oameni se roagă la moaștele Mariei Magdalena, la Mănăstirea Pantocrator, din Drăgănești Vlașca. Teleorman e de azi în scenariul roșuPreoții, cu moaștele Sfintei Mironosițe Maria Magdalena.

Potrivit imaginilor difuzate de Exploziv News, coada la moaște se întinde pe sute de metri. iar oamenii stau înghesuiți. Unii dintre credincioși poartă masca sanitară, alții nu se protejează.

Mii de oameni se roagă la moaștele Mariei Magdalena, la Mănăstirea Pantocrator, din Drăgănești Vlașca. Teleorman e de azi în scenariul roșuAglomerația de la mănăstirea teleormăneană.

Cu 103 cazuri de Covid raportate în ultimele 24 de ore, Teleorman este al nouălea județ din România care a intrat în scenariul roșu, cu o rată de infectare de 3,01 cazuri la mia de locuitori.

Mănăstirea Pantocrator a fost ridicată în 2012, pe locul unui fost spital abandonat, iar de atunci, în fiecare an, în Duminica Mironosițelor se organizează pelerinaje pentru credincioși. Panto Crator însemnă Atotţiitorul.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă