Mii de oameni au participat ilegal la un carnaval din Marsilia, fără mască și distanțare socială

3 săptămâni in urmă 4

În jur de 6.500 de persoane au luat parte, duminică după-amiază, la un carnaval în centrul oraşului Marsilia. Oamenii au ignorat restricțiile impuse de autorități și au defilat costumaţi în ritmurile muzicii, relatează Le Point, citată de G4media.

Poliția locală a precizat că evenimentul, în apropiere de Canebiere, nu a fost autorizat şi s-a ţinut fără respectarea regulilor de distanțare socială și de purtare a măștii.

“Sunt aproximativ 6.500 de persoane. Este un eveniment lipsit de orice responsabilitate, pentru că nu sunt respectate regulile din pandemie. Facem controale pentru a-i amenda pe cei care nu poartă mască”, a anunţat poliţia.

Carnavalul din Marsilia a fost anulat în 2020 din cauza pandemiei de coronavirus.

profimedia-0599713810Icon photoVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 3

În prezent, Franța se confruntă cu cele mai grele săptămâni din cauza pandemiei și a impus restricții mai dure. Primul ministru francez Jean Castex a anunțat joi un lockdown parţial de o lună pentru Paris şi alte regiuni ale ţării, începând de vineri.

Premierul a explicat că în acest moment, o persoană intră în terapie intensivă la fiecare patru minute în Franța cu COVID. El a spus că ceea ce este și mai îngrijorător este că, în comparație cu valurile anterioare, persoanele spitalizate cu boala sunt mai tinere.

De la începutul pandemiei și până acum, Franța a înregistrat 4.282.603 de infectări cu COVID și 92.305 de decese asociate bolii.

Environ 6.500 personnes célébraient dimanche le carnaval dans le centre de Marseille, un rassemblement non autorisé et „pas responsable” car les gestes barrière pour lutter contre le coronavirus „ne sont pas respectés”, a déploré la préfecture de police.https://t.co/70NYdh13MS pic.twitter.com/QhyKtdx9Et

— France 3 Provence (@France3Provence) March 21, 2021

Foto: Profimedia

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă