Mii de doze de vaccin Moderna din lotul retras temporar de la utilizare în Japonia au fost folosite

1 lună in urmă 17

Mii de doze de vaccin anti-Covid dezvoltat de Moderna din lotul retras temporar de la utilizare în Japonia au fost folosite în ţară, potrivit The Guardian, notează news.ro.

Mii de doze de vaccin Moderna din lotul retras temporar de la utilizare în Japonia au fost folosite

Profimedia

Ministerul japonez al Sănătăţii a transmis joi că a fost suspendată utilizarea a aproximativ 1,63 de milioane de doze din vaccinul anti-Covid dezvoltat de Moderna din cauza contaminării. AFP scrie că fabricantul Takeda, care este responsabil cu vânzările şi distribuirea vaccinului Moderna în Japonia, a spus că a primit „raportări de la câteva centre de vaccinare că substanţe străine au fost găsite în fiolele sigilate”.

„După consultarea cu Ministerul Sănătăţii, am decis să suspendăm folosirea vaccinului din trei loturi de astăzi”, a spus compania, care a precizat că a informat Moderna şi a cerut o „anchetă urgentă”. Din lotul suspendat, 4.700 de doze au fost folosite şi vaccinările programate pentru joi cu serul Moderna au fost anulate. Un oficial din minister a spus că Takeda a aflat despre fiolele contaminate pe 16 august şi a raportat problema abia miercuri guvernului. Întârzierea a fost justificată prin faptul că Takeda avea nevoie de timp să adune informaţii despre ce fiole este vorba şi unde se aflau în ţară, a explicat oficialul.

Moderna a confirmat că a fost notificată şi a transmis că este vorba despre „un singur lot de produs distribuit în Japonia”. Compania investighează informaţii şi continuă să colaboreze cu partenerul Takeda şi cu organismele de reglementare pentru a soluţiona problema. Moderna crede că problema de fabricaţie a fost generată în una dintre liniile de producţie din Spania. Pentru orice eventualitate, Moderna a suspendat şi analizează lotul în cauză şi alte două. Între timp, nu au fost raportate probleme de sănătate în cazul celor imunizaţi cu acele doze, însă oamenilor le-a fost spus să consulte medicii dacă remacă orice anomalie. Unităţile la care au fost administrate dozele se află în centrul ţării, inclusiv în Tokyo.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Top știri

Un profesor şi-a dus elevii în tabără la Costineşti şi a început să danseze lasciv în faţa lor. Dascălul spune că a fost "o glumă nevinovată"

1

Ce au un comun geografia și striptease-ul? Răspuns: un profesor care a dansat lasciv. Pe jumătate dezbracat în fața elevilor pe care i-a dus în tabără, la mare. Imaginile sunt deja pe masa Inspectoratului Şcolar. Dascălul lipsit de inhibiţii nu înţelege cum a ajuns să fie anchetat de la o glumă pe care si azi o consideră nevinovată. 

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă