Mii de albine au fost îndepărtate din tavanul unei case, în Australia. Proprietarul a vrut să se asigure că sunt relocate în siguranţă

1 săptămână in urmă 12

De Andreea Anghel.
Publicat: 07.04.2021, 11:12.
Actualizat: 07.04.2021, 11:13

Un stup de albine a fost scos din tavanul unei case, după ce insectele îşi găsiseră culcuş acolo de ceva timp. Proprietarul nu părea prea deranjat de prezenţa acestora.

Un stup de albine a fost scos din tavanul unei case

Galerie (3)

Mii de albine au fost îndepărtate din tavanul unei case, în Australia

Brisbane Backyard Bees via Facebook

  • Mii de albine au fost îndepărtate din tavanul unei case, în Australia
  • Proprietarul a vrut doar să le protejeze

Apicultorul profesionist care a îndepărtat roiul a spus că proprietarul locuinţei din nordul oraşului Brisbane nu a fost deranjat de prezenţa albinelor - a vrut doar să se asigure că au o casă bună și nu sunt rănite.

Paul Wood, care deține Brisbane Backyard Bees, a declarat pentru Daily Mail Australia că mii de albine au fost îndepărtate cu grijă în weekendul de Paște, fără a fi rănite. ''Nu m-au înțepat și nu am purtat prea multe echipamente de protecție. Acesta a fost un stup foarte calm'', a spus el.

El insistă asupra faptului că albinele sunt ''mici făpturi drăguțe'' și că oamenii nu ar trebui să se sperie sau să reacționeze excesiv atunci când le găsesc bâzâind în jurul proprietății lor.

Situaţii în care îndepărtarea albinelor nu a fost la fel de rapidă

Numărul apelurilor a crescut dramatic în ultima perioadă, pe măsură din ce în ce mai multe persoane se apucă de apicultură ca hobby. ''În mod normal, ar intra într-un copac gol, acum intră în case, pentru că sunt următorul lucru cel mai bun''.

Cu câteva zile în urmă, compania apicolă postase pe Facebook şi fotografii ale unui alt roi amenințător care a fost îndepărtat de la o adresă din nordul Brisbane. ''Unele dintre apelurile la care am răspuns în ultimele luni au durat șase ore sau mai mult.''

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă