Mihăilă: Ca să justifice formarea USL 2.0, PSD agită ideea carantinării României. În mod ironic, acum câteva zile, PSD a votat împotriva legii certificatului verde / USR este complet împotriva ideii fantasmagorice de a carantina România

1 lună in urmă 11

Fostul ministru al Sănătății Ioana Mihăilă (USR) susține că PSD „agită ideea carantinării României” pentru a justifica formarea USL 2.0, deși, în mod ironic, acum câteva zile, PSD a votat împotriva legii certificatului verde. Mihăilă precizează că USR este complet împotriva „ideii fantasmagorice de a carantina România”.

„Ca să justifice formarea USL 2.0, PSD agită ideea carantinării României. Probabil, Marcel Ciolacu se pregătește de guvernare cu Florin Cîțu. Amândoi se chinuie din greu să justifice la propriii baroni de ce vor asta. Așa că joacă o carte periculoasă, panicardă și, cum au obișnuit deja, iresponsabilă. În mod ironic, acum câteva zile, PSD a votat împotriva legii certificatului verde. Aplicarea acestuia s-a dovedit deja a fi un stimul excelent pentru vaccinare. Deci de ce n-ar strica PSD acest trend îmbucurător?!”, a scris Ioana Mihăilă pe pagina ei de Facebook.

Ioana Mihăilă precizează că „USR este complet împotriva ideii fantasmagorice de a carantina România”, însă „susține în totalitate accesul la activități neesențiale pe baza certificatului verde”.

„I-am propus lui Florin Cîțu încă din luna iulie aceste măsuri. E păcat că a așteptat până recent ca să le aplice. Dacă ar vrea să propună ceva cu adevărat util, PSD ar putea propune un plan de întrerupere pe termen scurt a unor activități cu potențial mare de transmitere a virusului. Și să completeze ideea cu măsuri de susținere a sectoarelor afectate, cu fonduri targetate precis, care să nu pună presiune excesivă pe buget și care chiar să aibă efect. Probabil că e prea multă politică publică. Și probabil că acest episod este doar un preview al unui guvern PNL-PSD”, susține Mihăilă.

Citește și

VIDEO Alexandru Rafila (PSD) cere o carantină la nivel național timp de o lună, cu sprijin de la guvern pentru activitățile afectate. ”Trebuie o reducere a activităților sprijinită de populație / E intolerabil să avem 500 de morți zilnic”

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă