Mihai Tudose critică Pfizer şi îi cere Comisiei Europene să ia atitudine. „Situaţia este inacceptabilă!”

1 lună in urmă 18

„Sesiunea plenară a Parlamentului European, care începe azi, se va concentra pe vaccinarea anti-Covid și combaterea efectelor sociale ale pandemiei. Am adresat azi o interpelare Comisiei Europene pe tema asigurării vaccinurilor necesare anti-Covid19. Am cerut Comisiei – în calitatea ei de responsabilă pentru sistemul comun de achiziție a vaccinurilor – să acționeze ferm și urgent pentru a garanta furnizarea necesarului de doze pentru imunizarea în masă a populației UE până în vară!”, a scris Mihai Tudose pe Facebook.

Citeşte şi Mihai Tudose acuză proasta organizare a campaniei de vaccinare: „100 000 de vârstnici şi bolnavi cronic sunt expuşi unui risc mortal”

Acordurile dintre Comisia Europeană și BioNTech-Pfizer, respectiv Moderna ar trebui să asigure, teoretic, dozele de vaccin necesare pentru imunizarea a 380 de milioane de cetățeni europeni – peste 80% din populația UE. Din păcate, însă, este doar o situație ipotetică, având în vedere problemele pe care le are BioNTech-Pfizer în a-și îndeplini angajamentele asumate. Întârzierile de livrare anunțate afectează grav lanțurile de aprovizionare a statelor membre și pun sub semnul întrebării imunizarea celor mai vulnerabile categorii de populație. Consider inacceptabile ezitările și întârzierile producătorului, care a beneficiat de plăți masive și anticipate din partea Comisiei Europene, în numele țărilor UE!”, a adăugat fostul premier al României.

Europarlamentarul a precizat că va avea loc marți o dezbatere în plenul europarlamentar cu Consiliul European și Comisia Europeană pe această temă. „Vom avea mâine o dezbatere în plenul europarlamentar cu Consiliul și Comisia pe această temă. De asemenea, miniștrii de externe din UE discută azi problema vaccinării, în pregătirea summit-ului informal online, de joi, al șefilor de state și guverne europene. Cetățenii așteaptă de la noi rezultate concrete, de aceea e esențial ca această mobilizare să dea roade. Orice sincopă afectează vieți omenești, precum și predictibilitatea și credibilitatea campaniei de vaccinare”, a mai scris Mihai Tudose.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă