Mihai Stoichiță iese la atac! Declarație dură la adresa LPF: „Nu trebuie să facem o luptă politică a unora care se văd în alte funcții!”

1 lună in urmă 5

Mihai Stoichiță, directorul tehnic al Federației Române de Fotbal, a avut un mesaj dur pentru LPF, cu privire la scandalul dintre cele două foruri, care are la bază implementarea VAR-ului în fotbalul românesc.

În ultima perioadă, între FRF și LPF a pornit un adevărat „război”, cele două foruri acuzându-se reciproc de interese ascunse.

Joi, la sediul LPF, a avut loc Adunare Generală cu majoritatea conducătorilor cluburilor din Liga 1, în cadrul căreia s-a discutat despre introducerea VAR-ului în fotbalul românesc, însă părțile nu au ajuns la un numitor comun.

Mihai Stoichiță, declarație dură la adresa LPF

Oficialul FRF este de părere că interesul LPF-ului nu este acela de implementa sistemul de arbitraj video în fotbalul românesc, ci de a practica un joc politic. În plus, Stoichiță a vorbit într-un sens peiorativ despre salariile care se plătesc la LPF.

„Am înțeles că ei își dau niște salarii exagerate pentru nivelul nostru. Am înțeles că sunt 2.000.000 de lei pentru 20 și ceva de angajați. Și ei vor să finanțăm noi acest proiect al VAR-ului. Cupa României e organizată de FRF și probabil că va fi prima care va beneficia de VAR.

Să zicem că ne înțelegem cu Liga și implementăm VAR, dar asta nu se va întâmpla decât după opt-zece luni. Arbitrii trebuie instruiți, vom pierde o brigadă de arbitri pe etapă, cei mai buni arbitri trebuie să stea în camera VAR.

N-a spus nimeni că n-avem nevoie de VAR, ne dorim VAR. Dacă se va ajunge la o soluție între cele două foruri, introducerea sistemului va dura.

Trebuie să fim echilibrați, nu să facem o luptă politică a unora care probabil se văd în alte funcții. E o problemă pe care vrem să o rezolvăm, dar într-un mod în care să fie echitabil pentru toate părțile”, a declarat Mihai Stoichiță, pentru Digi Sport.

The post Mihai Stoichiță iese la atac! Declarație dură la adresa LPF: „Nu trebuie să facem o luptă politică a unora care se văd în alte funcții!” appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă