Mihai Stoica nu crede că Dinamo va fi salvată printr-o schimbare a sistemului competițional: „Spun asta deși mi-ar conveni, îi vreau în Liga 1”

3 săptămâni in urmă 26

Articol de GSP - Publicat duminica, 26 decembrie 2021, 16:31 / Actualizat duminica, 26 decembrie 2021 16:46

Mihai Stoica (56 de ani), managerul general de la FCSB, nu crede că scenariul prezentat de Mirel Rădoi (40) se va adeveri. Fostul selecționer a susținut că dacă Dinamo va încheia sezonul pe loc retrogradabil, sistemul competițional va fi modificat astfel încât echipa din Ștefan cel Mare să rămână în Liga 1.

Cu 9 etape rămase în sezonul regulat, Dinamo tremură pentru poziția în primul eșalon. „Câinii roșii” ocupă penultimul loc în Liga 1, cu doar 12 puncte acumulate în 21 de etape. Actuala lor poziție, 15, este direct retrogradabilă la final de play-out!

În acest context, fostul selecționer Mirel Rădoi a declarat zilele trecute că în cazul în care Dinamo ar încheia sezonul pe loc retrogradabil, s-ar recurge la o nouă schimbare a sistemului competițional, la fel ca în 2020, când FRF a mărit numărul echipelor de la 14 la 16, iar Dinamo a rămas în prima ligă. 

Totuși, Mihai Stoica, managerul general de la FCSB, nu crede că sistemul competițional va fi schimbat încă o dată, deși susține că-și dorește ca Dinamo să rămână în prima ligă.

Flavius Stoican începe treaba la Dinamo » Ofertă pentru un jucător din Liga 1

DINAMO

Flavius Stoican începe treaba la Dinamo » Ofertă pentru un jucător din Liga 1

Mihai Stoica: „Mi-ar conveni varianta lui Rădoi, dar nu cred în ea” 

„Dacă Dinamo se clasează pe unul dintre ultimele două locuri, ar da baraj, iar acolo se poate întâmpla orice. Nu se poate să avem 18 echipe în Liga 1 fără să urce cel puțin două din Liga 2. Acum avem 16 echipe în Liga 1. În acel scenariu ar însemna ca locurile 13 și 14 să nu mai dea baraj, iar locurile 15 și 16 să aibă baraj cu locurile 3 și 4 din play-off-ul ligii secunde. 

În primul rând, ar însemna o schimbare a sistemului competițional în timpul desfășurării unui sezon. Nu cred în această variantă, deși mi-ar conveni.

Îmi doresc ca Dinamo să fie în primul eșalon. Dacă s-ar putea să îi batem de fiecare dată aşa cum i-am bătut anul acesta (n.r. - cu 6-0) ar fi şi mai bine, dar vreau Dinamo în primul eşalon. I-aş vrea şi în play-off, nu e problemă”, a spus Mihai Stoica la Telekom Sport.

Va retrograda Dinamo la finalul sezonului?

✓ Da ✓ Nu

Chiar dacă în trecut am militat pentru sistemul cu play-off, pentru clubul pe care-l reprezint, play-off-ul nu este ceea ce trebuie. Antipatiile se pot arăta în a doua parte a play-off-ului, din partea unora care nu mai au nimic de câștigat sau de pierdut din punct de vedere sportiv, dar pot câștiga din alte puncte de vedere. 

Nu mă refer la partea financiară, dar dacă eu nu suport o echipă, bineînțeles că voi face tot ce pot ca să nu ia campionatul. 

- Mihai Stoica, manager general FCSB 

Citește mai multe știri din Liga 1: 

Victor Becali s-a retras din DDB: „Pentru ce să mai dau bani? Să numească suporterii antrenor?”

Vești bune pentru Reghecampf » Revin accidentații, Houri va fi cumpărat definitiv! Ce se întâmplă cu transferurile

Playtech: ȘOC! Previziunea sumbră a lui Sorin Ovidiu Vântu la final de 2021: ‘Se va prăbuși’


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă