Mihai Șora, după Congresul PNL: „A mai murit un partid politic”. Ce a scris filozoful despre Florin Cîțu

3 săptămâni in urmă 16

Mihai Șora a urmărit alegerile pentru funcția de președinte din cadrul Partidului Național Liberal, concluzia filozofului fiind că „a mai murit un partid politic”. În opinia lui Mihai Șora, câștigătorul alegerilor pentru șefia PNL, Florin Cîțu, a fost „scos peste noapte din joben, cu vădite puseuri autoritare și dezechilibre emoționale”.

Premierul Florin Cîțu a câștigat alegerile interne pentru funcția de președinte al PNL în urma Congresului de sâmbătă de la Romexpo.

Acest rezultat a avut darul de a-l face pe filozoful Mihai Șora să posteze pe Facebook un mesaj în care anunță „decesul” PNL.

„A mai murit un partid istoric”, a scris Mihai Șora pe Facebook, după ce Congresul PNL de sâmbătă s-a încheiat.

Anterior, Mihai Șora postase un mesaj în care a folosit cuvinte dure la adresa câștigătorului alegerilor interne din PNL, premierul Florin Cîțu.

„Vă dați seama că nu este vorba doar despre viitorul unui partid, da? Că rezultatul de astăzi ne va atinge pe toți, într-o formă sau alta? Că nu asistăm la un simplu spectacol unde râdem și suspinăm, strângem din dinți și ne enervăm? Că – între un om cu bune și rele, pe care îl știm de 30 de ani, și un altul, scos peste noapte din joben, cu vădite puseuri autoritare și dezechilibre emoționale, lipsit de cultură politică (și de orice cultură, altminteri), un mincinos patologic cu proptele ascunse în culise ori la vedere – alegerea ar trebui, de fapt, să fie spontană și simplă…? Și mai vine și iarna…”, a scris Mihai Șora pe Facebook.

 „A mai murit un partid politic”. Ce a scris filozoful despre Florin Cîțu

La Congresul PNL de sâmbătă, Florin Cîțu a obținut 2.878 dintre voturile delegaților liberali, în timp ce contracandidatul său Ludovic Orban a obținut 1.898.

„Nu a fost doar o campanie, a fost o mișcare care va schimba România în bine”, a afirmat Florin Cîțu, după oficializarea rezultatelor.

FOTO: Mihai Șora – Facebook

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă