Mihai Șora, după alegerea lui Cîțu la PNL: A mai murit un partid istoric/ Filosoful în vârstă de aproape 105 îl susținea pe Ludovic Orban

4 săptămâni in urmă 18

Filosoful Mihai Șora a transmis, sâmbătă seară, un mesaj în urma alegerii lui Florin Cîțu la conducerea PNL.

Șora a scris ”A mai murit un partid istoric” fără să facă alte comentarii.

Filosoful care împlinește 105 ani în 7 noiembrie a fost unul dintre susținătorii declarați ai lui Ludovic Orban.

Cu două zile înainte de Congresul din 25 septembrie Mihai Șora și-a declarat public susținerea pentru fostul președinte PNL în detrimentul premierului Cîțu:

  • ”Amândoi au probleme cu arătătorul. (De ce, oare, trebuie să scoți gheruța la vedere când vorbești?). Însă unul își pune, în dimineața aceea, cravata și costumul – semn, din punctul meu de vedere, că-și respectă publicul. Caută să găsească privirea celuilalt – ca în orice dialog în care oamenii, atunci când dezbat un gând, o idee, chiar se privesc în ochi. Țin cu Ludovic Orban, se-nțelege. Este, de departe, mai echilibrat, mai demn. Și mai inteligent. O inteligență pe care sper s-o aibă și alegătorii din partid: nu dați vrabia din mână, oameni buni, pe cioara nebună de pe gard”, a scris Mihai Șora în 23 septembrie.

Ulterior anunțului de susținere pentru Ludovic Orban, filosoful a postat 10 mesaje cu referire la congres, desfășurarea acestuia și cei doi candidați, ironizându-i pe președintele Iohannis și premierul Cîțu.

Șora l-a numit pe Orban ”un om cu bune, cu rele, pe care îl știm de 30 de ani”, iar pe Cîțu ”scos peste noapte din joben, cu vădite puseuri autoritare și dezechilibre emoționale, lipsit de cultură politică (și de orice cultură, altminteri), un mincinos patologic cu proptele ascunse în culise ori la vedere”.

sursa foto: Facebook/ Mihai Șora

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă