Mihai Rotaru, noi detalii despre pierderea lui Octavian Popescu: ”Toată lumea știa că trebuia să rămână la Craiova!”

1 lună in urmă 3

Liga 2: Farul Constanța - Viitorul Pandurii Târgu-Jiu, duminică, 11:30, Digi Sport 1

Liga 1: Botoșani - FCSB, duminică, 20:30, Digi Sport 1

Victor Pițurcă este cel care l-a remarcat atunci când era antrenor în Bănie și l-a recomandat pe jucător lui Giovanni Becali. Impresarul l-a adus apoi la FCSB, iar Gigi Becali crede că va deveni cel mai scump transfer din istoria fotbalului românesc. 

Însă Mihai Rotaru nu mai regretă ceea ce s-a întâmplat - patronul Universității Craiova recunoaște că a pierdut un mare talent din cauza unei erori birocratice.   

”Octavian Popescu n-a fost niciodată jucătorul nostru, el a fost împrumutat la Universitatea Craiova cu clauză de cumpărare.

Colegii mei de la administrativ au făcut o greșeală birocratică, toată lumea a fost de acord , de la cel mai la cel mai mare, că jucătorul merita să rămână la Craiova.

Dar nu i s-a făcut contract pe perioada următoare.  Era o chestie obligatorie atunci când e vorba de un împrumut cu opțiune de cumpărare.

E fals că nu l-am lăsat la națională, nu e vreun club care să facă asta. Nu ai voie să nu lași la echipa națională un jucător convocat în datele stabilite.

E vorba de altceva - oamenii de acolo au vrut să-l vadă extra, dar extra noi nu trimitem pe nimeni la astfel de acțiuni”, a precizat Mihai Rotaru, într-o intervenție la emisiunea Fotbal Club.

Vezi video cu declarațiile lui Mihai Rotaru:

Cum a ajuns Octavian Popescu la FCSB

Jucătorul în vârstă de 18 ani a făcut parte din echipa Under 19 a clubului Universitatea Craiova şi s-a transferat gratis la FCSB la 28 iulie 2020 după ce i-a expirat contractul cu gruparea alb-albastră.

"Am fost foarte fericit. Ştiam că dacă nu semnez prelungirea cu cei de la Craiova, voi ajunge aici (n.r. - la FCSB). Am fost foarte entuziasmat de la început, era o şansă unică pe care o primeam în acel moment. Aşa că am profitat de ea şi am semnat fără să stau prea mult pe gânduri. Sincer să fiu, nici nu mă aşteptam să joc (n.r. - la prima echipa de seniori a FCSB). M-au chemat la echipă după meciul cu CSA, din Liga a III-a.

Am primit mesaj să mă prezint la masă alături de echipa mare şi aşa am intrat în programul echipei. La pauza meciului cu FC Argeş, când antrenorul mi-a spus că voi intra pe teren, recunosc faptul că m-am emoţionat. Era ceva la care nu mă aşteptam, dar am încercat să-mi direcţionez emoţiile către ceea ce aveam de făcut în teren. Şi cred că am intrat destul de bine şi fără frică", a afirmat Popescu.

Octavian Popescu a debutat în Liga 1 în septembrie 2020

Născut pe 27 decembrie 2002, Octavian Popescu a debutat în Liga 1 la 20 septembrie 2020, în partida FCSB - FC Argeş 3-0.

El are până acum 18 meciuri în prima divizie, a marcat un gol, a dat trei pase decisive şi a obţinut trei penalty-uri. Octavian Popescu este cel mai tânăr marcator din acest sezon.

Gigi Becali i-a pus lui Octavian Popescu o clauză de 100 de milioane de euro

Gigi Becali a fost şi el încântat de evoluţiile lui Octavian Popescu, pe care l-a "blindat". Patronul roş-albatrilor a cumpărat şi ultimele procente, 10%, deţinute de Metropolitan pentru tânărul mijlocaş, astfel că acum fotbalistul este 100% al roş-albaştrilor.

De asemenea, Gigi Becali i-a stabilit o clauză de reziliere uriaşă lui Octavian Popescu: 100 de milioane de euro.

"M-a întrebat Mihai: 'Dacă primești ofertă...?'. Îl dau de la 20 (n.r. milioane de euro) în sus, dar fără 20% procent nu pleacă. La Man, mai am 5%. Singurul jucător care nu va pleca fără 20% e Tavi Popescu.

El va ajunge la 500 de milioane, o să iau și eu 100 de milioane. E mai tare decât Mbappe! Are viteză, îl are și pe Mbappe și pe Neymar la un loc", spunea Gigi Becali despre Octavian Popescu.

Ce salariu are Octavian Popescu la FCSB

Fotbalistul adus în această vară de la Craiova are la FCSB un salariu de 3.000 de euro pe lună, o sumă obişnuită pentru un titular la un club mic din Liga 1, cum ar fi, spre exemplu, Academica Clinceni, grupare care a impresionat şi ea în acest sezon. 

Salariul lui Octavian Popescu va creşte în următorii ani cu câte 1.000 de euro de la un sezon la altul. Dacă talentatul fotbalist va continua la FCSB şi din 2026, el va avea un salariu de 10.000 de euro pe lună şi va avea un salt salarial anual tot de câte 10.000 de euro.

350.000 de euro e cota de piaţă a lui Octavian Popescu pe Transfermarkt18 ani are Octavian Popescu100 de milioane de euro e clauza de reziliere a lui Octavian Popescu Etichete: gigi becali , octavian popescu , mihai rotaru craiova , octavian popescu fcsb
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă