Mihai Covaliu, președintele COSR: "Vaccinarea nu este o condiţie obligatorie pentru participarea la JO de la Tokyo"

2 luni in urmă 2

​Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Mihai Covaliu, a declarat, luni, că vaccinarea împotriva COVID-19 nu este o condiţie obligatorie pentru sportivi pentru a participa la Jocurile Olimpice de la Tokyo, informează Agerpres.

"Vaccinarea deocamdată nu este o condiţie pentru participarea la Tokyo. După cum se ştie, vaccinarea este un proces în curs de derulare. Nu este obligatoriu acest procedeu pentru a participa la Jocurile Olimpice. Iar lucrurile sunt extrem de clare din acest punct de vedere.

Deocamdată sunt 59 de calificaţi la JO, sperăm ca în total să ajungem la 100-110 sportivi. Le aşteptăm pe fetele de la handbal, dar şi pe ceilalţi de la scrimă, lupte, judo, tenis, gimnastică... sunt federaţii care încă pot califica sportivi", a afirmat el.

Întrebat câţi dintre cei 59 de sportivi români calificaţi sunt deja vaccinaţi, Covaliu a răspuns: "Există o astfel de evidenţă. De acest lucru răspunde ofiţerul de legătură COVID-19. Este un aspect care ne-a fost sugerat şi impus de către Comitetul Internaţional Olimpic. Procesul de vaccinare se face în funcţie de programul sportivilor, de calendarul competiţional, iar el decurge într-un mod planificat şi foarte bine controlat".

Jocurile Olimpice de la Tokyo au fost amânate pentru intervalul 23 iulie-8 august 2021, după ce iniţial erau programate în perioada 24 iulie-9 august 2020.

S-ar putea să te mai intereseze și:

JO 2020: Care va fi tratamentul de care vor avea parte sportivii nevaccinați împotriva Covid-19

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă