Mihai Chirica, primarul PNL din Iași: „Ce e aşa mare supărare dacă l-a înlocuit pe Stelian Ion? Da’ ce, nu mai există persoane competente la USR-PLUS?”

1 lună in urmă 38

Primarul PNL din Iași, Mihai Chirica, spune că nu înţelege de ce este „aşa mare supărare” la USR-PLUS după remanierea lui Stelian Ion de la Ministerul Justiţiei, edilul considerând că desemnarea şefilor de parchete era o prerogativă clară a preşedintelui României.

„Ce e aşa mare supărare dacă l-a înlocuit pe Stelian Ion? Da’ ce, nu mai există persoane competente la USR PLUS?”, a afirmat, marţi, primarul Iaşiului, Mihai Chirica, într-o conferinţă de presă.

El a afirmat că aplauzele de luni seară de la USR-PLUS din momentul anunţării demisiei miniştrilor acestui acestei formațiuni politice le-a mai văzut în CEx-ul PSD când Liviu Dragnea îşi înlocuia premierii.

„Ce facem, ne aplaudăm că ne dăm jos? Am mai văzut asta la CEx-ul PSD, când Grindeanu era înlocuit cu Tudose. Hai să ne aplaudăm când facem fapte bune”, a declarat Mihai Chirica.

Edilul liberal a mai spus că USR-PLUS a dat dovadă de „infantilism” politic şi că nimeni din PNL nu a pus problema ca vreun minister USR-PLUS să fie preluat de liberali.

„Esenţa acestui conflict politic pleacă de la lipsa de loialitate pe care USR PLUS a arătat-o faţă de PNL. Desemnarea şefilor de parchete a fost o prerogativă clară a preşedintelui României pe care fostul ministru al Justiţiei a vrut să o distrugă. De ce e mai corect ca desemnarea să fie făcută de ministrul Justiţiei şi nu de preşedinte? Cum ar fi să vină la mine directorul juridic din Primărie şi să spună că şi-a propus ca el să semneze toate dispoziţiile primarului?”, a precizat Chirica.

Întrebat dacă actuala criză politică va afecta proiectele administraţiei locale, Mihai Chirica a răspuns: „Nu cred, guvernarea merge înainte. Eu cum am guvernat fără viceprimari? A simţit vreun ieşean o problemă?”.

Sursa foto: Facebook/ Mihai Chirica

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă