Mihaela Bilic, noul doctor de la Pro TV, după plecarea Oanei Cuzino. „Așa voi putea să îi ajut pe oameni să se împace cu mâncarea”

1 lună in urmă 14

Medicul nutriționist Mihaela Bilic va avea propria emisiune la Pro TV, din toamnă, după plecarea Oanei Cuzino, cea care prezenta de ani de zile proiectul „Ce se întâmplă, doctore?”. Mihaela Bilic, care a prezentat anterior la același post de televiziune emisiunea „Arena Bucătarilor”, va realiza de acum emisiunea „Doctor de bine”.

Emisiunea „Doctor de bine” va fi difuzată pe același tronson orar precum „Ce se întâmplă, doctore?”, la Știrile Pro TV de dimineață, de luni până vineri, dar și în weekend, într-o ediție specială.

„Vor fi în fiecare zi știri, în cadrul știrilor va fi cel puțin o pastilă de știri legată de sănătate, iar în weekend va fi o emisiune de sănătate și de lifestyle pe care o vom construi cu informații în domeniul medical, cu informații despre nutriție, dar și despre lucruri banale precum mersul la cumpărături.”, a declarat Mihaela Bilic pentru Libertatea.

Specialistul în nutriție a dezvăluit și ce subiecte va aborda pe parcursul emisiunii, cea care va debuta din toamnă, la Pro TV. „Vom trata subiecte din tot ce înseamnă sferă medicală, lifestyle, viață de zi cu zi, de la nutriție la psihologie, de la sex până la hobyy și activități de recreere. Avem nevoie ca românii noștri nu doar să fie hrăniți cu mult și bine, dar și să fie din nou încrezători, optimiști și cu chef de viață.”, a mai spus medicul.

Întrebată cum a primit propunerea de a se alătura Știrilor Pro TV, Mihaela Bilic a spus că nu a stat prea mult pe gânduri, deoarece crede că alături de televiziunea Pro TV îi va putea ajuta pe oameni să se împace cu mâncarea.

„În momentul în care am fost invitată să fac parte din redacția știrilor și să fac emisiunea din weekend, nu numai că a fost un «da» instantaneu, dar a fost cea mai mare surpriză pentru că nici măcar nu am știut să îmi doresc așa ceva”, a mai spus medicul nutriționist.

Ea consideră că locul poate fi unul „perfect, în care pot ajunge în casele oamenilor cu informații concrete, cu informații pozitive”.

„Împreună cu Pro TV voi putea să îi ajut pe oameni să se împace cu mâncarea.”, a mai menționat specialistul.

M-am oferit chiar să fiu reporter de teren și să merg în fabrici unde se fac lactate sau în crescătorii de animale. Vreau să diversificăm un pic ceea ce înseamnă dinamică de știri și să încercăm să aducem pe micile ecrane și în casele oamenilor lucruri valoroase pe care dacă nu le auzi la știri, nu ai de unde să le știi. O să fiu acest culegător și cercetător de tot ce înseamnă bun și bine.

Mihaela Bilic:
Mihaela Bilic, noul doctor de la Pro TV, după plecarea Oanei Cuzino. „Așa voi putea să îi ajut pe oameni să se împace cu mâncarea”

Medicul nutriționist a vorbit și despre obiceiurile alimentare nesănătoase ale românilor, pe care va încerca să le schimbe.

„Tocănița și ciorba nu o să îngrașe niciodată niciun român”

„Mâncăm mult și prost. Credem noi că această abundență dusă la extrem ne dă satisfacție și liniște, de fapt noi în loc să mâncăm cu simțurile și să ne bucurăm de fiecare înghițitură de mâncare suntem mai degrabă dornici să ne ghiftuim într-un fel, și noi și cei din jur”, a spus ea.

Consideră că românii trebuie să fie mai selectivi, dar și să pună „preț pe o alimentație de calitate, care nu înseamnă neapărat să fie și scumpă.”

Întrebată ce nu ar trebui să ne lipsească din alimentația zilnică, Mihaela Bilic îi sfătuiește pe români să revină la valorile noastre, la preparatele tradiționale, sănătoase.

„Produsele lactate, carnea de porc, fasolea și cerealele. Vorbim de o alimentație rudimentară, simplă și mai puțin elaborată, transformată, prelucrată. Ce vreau să spun… tocănița și ciorba nu o să îngrașe niciodată niciun român”, afirmă medicul nutriționist.

Explicația este, spune ea, că „întotdeauna mâncarea gătită va fi o alegere sigură spre deosebire de tot ce ambalat și foarte procesat”.

E momentul să nu mai fim comozi și ieftini, e momentul să investim minim de atenție și nu atât de mulți bani ca să ne hrănim sănătos și hrănit sănătos înseamnă hrănit românește.

Mihaela Bilic:

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă