Mihaela Bilic, avertisment pentru români. Ce și cum să mâncăm în Postul Paștelui: greșelile pe care le facem

4 săptămâni in urmă 2

Mihaela Bilic a venit azi in platou la SuperNeatza unde a vorbit despre ceea ce ar trebui să mâncăm în Postul Paștelui, dar și ce greșeli trebuie să evităm în Postul Paștelui.

Mihaela Bilic, avertisment pentru români

Mihaela Bilic trage un semnal de alarmă și spune că cei care se așteaptă să slăbească în timpul Postului s-ar putea să aibă o surpriză și să se întâmple total invers, din cauza cantităților mari de fainoase și de zahăr consumate.

”Din pacate cand nu mai mancam proteine, o sa ne fie foarte foame. Vom face exces de fainoase, de zahar, ceea ce ne ingrasa. Postul nu e o cura de slabire, dar trebuie sa lasi deoparte placerea de mancare, sa ne gandim la spiritualitate. Despre detox, eu cred ca in momentul in care s-au facut regulile pentru post nu exista zaharul.

Din pacate, zaharul nu este supus reglementarii in post si nu avem restrictii, si s-ar putea sa consumam zahar in plus. Zaharul se metablizeaza in ficat si il oboseste, vom avea probleme de digestie, de la el. Puneti stop la zahar ca postul sa fie un beneficiu penru organism.

”Facem exces la prăjit în Post”

Oamenii trebuie sa stie si sa vedeti cat de putine sunt dezlegarile ulei si vin. Facem exces de regula la prajit in post. Asta este o reteta pentru ingrasat. Daca tot tinem post, hai sa diminaum cantitatea de ulei. Noi facem mult exces de ulei de floarea sorealui, care contine omega 6 si care trebuie lasat mai la o parte”, a spus Mihaela Bilic, care a analizat, în emisiune, și mâncarea lui Chef Nicolai Tand.

”Intotdeuna rosiie cu un putin ulei se mananca, pentru ca rosiile au licopen si au nevoie de ulei ca sa se metabolizeze. Mararul amelioreaza spectul celulitei. Trebuie sa mancam traditional.

As vrea sa invatam de la altii sa mancam patrujelul sub forma de salata si o asociere f interesanta, tot ce inseamna cereale se mananca cu leguminoase boabe. O cantitatea mica de alcool scade tensiunea, dacă e in cantitate mare, efectele sunt foarte toxice”, a mai spus Mihaela Bilic.

Cine este Mihaela Bilic

Mihaela Bilic este cel mai cunoscut nutriționist de la noi, dar dincolo de profesia sa și sfaturile pe care încearcă să le ofere oamenilor pentru a-i ajuta să se hrănească corespunzător, medicul ascunde un CV impresionant.

“Nu exista un privilegiu si o onoare mai mare decat acela de a fi medic. Iar daca ai har pentru asta, daca o faci din convingere si cu pasiune, atunci chiar se intampla miracole. Dar nu sunt ale tale, ci ale omului din fata ta pe care l-ai ajutat sa fie mai puternic, sa invinga boala, sa-si gaseasca linistea. Ce rasplata mai mare sa fie pe lume decat bucuria din ochii unui om care iti spune „Multumesc”!”, se descrie pe sine Mihaela Bilic.

The post Mihaela Bilic, avertisment pentru români. Ce și cum să mâncăm în Postul Paștelui: greșelile pe care le facem appeared first on IMPACT.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă