Microsoft, pe cale să facă a doua cea mai mare achiziție din istoria sa: 16 miliarde dolari - presă

3 săptămâni in urmă 14

​Microsoft este în discuții avansate pentru a cumpăra cu 16 miliarde dolari compania Nuance Communications care a pus bazele tehnologiei cu care a fost dezvoltat asistentul vocal Siri al Apple. Informația a fost relatată de Bloomberg, dar cele două companii nu au confirmat-o. Cea mai mare achiziție a Microsoft a fost în 2016, când compania a cumpărat LinkedIn, cu 27 miliarde dolari.

Sursele spun că un anunț va fi făcut zilele acestea. Prețul oferit de Microsoft este cu 23% mai mare decât prețul acțiunilor Nuance de vineri.

Nuance activează în domenii precum ”artificial intelligence” și ”speech recognition technology” și are o valoare de piață de 13 miliarde dolari. Compania a avut venituri de aproape 1,5 miliarde dolari în anul fiscal precedent și venituri nete de 91 milioane dolari. Cu un an înainte avusese pierderi de 217 milioane dolari.

Microsoft și Nuance colaborează din 2019 în domenii precum telemedicină. Microsoft are o valoare de piață de peste 1.900 miliarde dolari și are în plan mai multe achiziții mari.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă