Microsoft face a doua cea mai mare achizitie din istoria sa: 16 miliarde dolari

1 lună in urmă 23

Compania Microsoft este in discutii pentru a cumpara cu 16 miliarde dolari compania Nuance Communications, cea care a pus bazele tehnologiei cu care a fost dezvoltat asistentul vocal Siri al Apple.

Informatia a fost relatata de Bloomberg, dar cele doua companii nu au confirmat-o. Cea mai mare achizitie a Microsoft a fost in 2016, cand compania a cumparat LinkedIn, cu 27 miliarde dolari.

Sursele spun ca un anunt va fi facut zilele acestea. Pretul oferit de Microsoft este cu 23% mai mare decat pretul actiunilor Nuance de vineri.

Nuance activeaza in domenii precum "artificial intelligence" si "speech recognition technology" si are o valoare de piata de 13 miliarde dolari. Compania a avut venituri de aproape 1,5 miliarde dolari in anul fiscal precedent si venituri nete de 91 milioane dolari. Cu un an inainte avusese pierderi de 217 milioane dolari.

Cardul de masa Up Dejun iti aduce discounturi de pana la 50% la categorii precum: abonamente de servicii medicale Regina Maria, curierat DPD, card de carburant OMV Petrom, produse de birotica si papetarie Lecom, solutii de digitalizare, tracking GPS flota auto de la iTrack si altele. Obtine oferta AICI!

Microsoft si Nuance colaboreaza din 2019 in domenii precum telemedicina. Microsoft are o valoare de piata de peste 1.900 miliarde dolari si are in plan mai multe achizitii mari.

Sursele spun ca tranzactia va fi anuntata in aceste zile, insa exista o posibilitate ca intelegerea sa pice.

Nuance are sediul in Burlington, Massachusetts si a fost unul dintre pionierii care au dezvoltat soft-uri de inteligenta artificiala pentru recunoastere vocala, iar tehnologia sa a fost folosita pentru a construi raspunsurile pe care le dadea asistentul vocal Siri al Apple.

Sistemele de recunoastere vocala ale Nuance sunt folosite in mai multe industrii, dar compania si-a vazut veniturile scazand in ultimii ani si incearca sa se orienteze doar in cateva domenii unde perspectivele sunt mai promitatoare.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă