Michael Owen a dezvăluit iadul prin care a trecut din cauza accidentărilor, imediat după câștigarea Balonului de Aur: „Puteam să ajung într-un scaun cu rotile”

4 săptămâni in urmă 18

Fostul superstar al lui Liverpool și Real Madrid, Michael Owen, a povestit pentru Daily Mail momentele de coșmar pe care le-a trăit la vârsta de 25 de ani, din cauza accidentărilor.

El a cîștigat Balonul de Aur la doar 21 de ani, pe vremea când strălucea la Liverpool, dar nu a mai putut repeta performanța din cauza leziunilor care i-au afectat iremediabil cariera.

Owen dezvăluie cum a suferit pentru modul în care era judecat, deși fizic totul devenise un calvar.

Drama lui Michael Owen: „Mi-aș fi dorit să fie un picior rupt!”

Fostul star al lui Liverpool și Real Madrid este ultimul fotbalist din Albion care a fost desemnat cel mai bun jucător din lume de către prestigioasa publicație France Football, la 22 de ani, după legendarul Kevin Keegan.

„La 21 de ani? Cu siguranță am crezut că mai pot câștiga un Balon de Aur. Cu toate acestea, nu știam atunci că accidentările îmi vor compromite atât de mult șansele la un alt trofeu. Dar dacă privesc înapoi, chiar și atunci, eram foarte speriat să alerg la viteză maximă”, a declarat cu sinceritate Michael Owen pentru Daily Mail.

Fostul atacant al lui Liverpool a povestit apoi perioadele prin care a trecut în cariera sa și cum evoluțiile sale excelente au început să fie afectate din ce în ce mai tare de accidentările suferite:

„De la 10 la 17 ani, cred că nu era nimeni în lume la fel de bun ca mine. Până la 18 ani, marcam deja goluri la Cupa Mondială. Până la 21 de ani cuceream Balonul de Aur. Dar sincer, eram mai bun la 19 ani. Atunci am suferit o accidentare în urma căreia puteam să ajung în scaun cu rotile. Totul din acel moment se raportează la asta”.

În aprilie 1999, pe terenul lui Leeds, Elland Road, Owen a suferit o ruptură de tendon la genunchi în timp ce evolua pentru Liverpool care l-a afectat pentru totdeauna.

Fostul mare internațional englez povestește momentele grele prin care a trecut:

„Mi-aș fi dorit să fie un picior rupt. Cea mai gravă accidentare pentru mine era o ruptură de tendon, pentru că la acea vreme nu te operai pentru o asemenea leziune, pur și simplu lăsai să se vindece de la sine. Eu alergam cu doi mușchi sănătoși la coapsa dreaptă și cu trei la piciorul stâng pentru tot restul carierei mele. Era un punct extrem de vulnerabil pentru mine”.

„Era o tortură! Rezistam doar de dragul vieții de fotbalist”

Imediat după transferul său la Real Madrid, Owen a conștientizat că organismul său nu mai rezista la viteza de joc cu care era obișnuit înainte de accidentarea gravă pe care a suferit-o:

„Îmi rănește mândria când oamenii își aduc aminte de mine ca de fotbalistul care eram după ce trecusem de 25 de ani. Aveam scris `Owen` pe spate, dar nu mai eram același Michael Owen. Rezistam doar de dragul vieții de fotbalist. Aveam mentalitatea unuia dintre cei mai buni fotbaliști din lume, dar organismul meu începea să mă lase. Era o tortură”.

Michael Owen s-a transferat de la Liverpool la Real Madrid la 24 de ani, după ce a marcat pentru „cormorani” 158 de goluri în 297 de meciuri.

The post Michael Owen a dezvăluit iadul prin care a trecut din cauza accidentărilor, imediat după câștigarea Balonului de Aur: „Puteam să ajung într-un scaun cu rotile” appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă