Mezinul UTA-ei în Antalya e inspirat de David Miculescu, dar îi are idoli pe Robert Lewandovski și Erling Haaland!

1 săptămână in urmă 35

În cantonamentul din Antalya, UTA a deplasat nu mai puțin de 6 fotbaliști din propria pepinieră. Trei dintre ei, Damian Isac (20 de ani), Marcel Mercioiu (18 ani) și David Miculescu (20 de ani) au debutat în Liga 1, iar ultimul dintre ei e și golgheterul echipei și cel mai curtat fotbalist al arădenilor. A

lții doi, fundașul Alexandru Pătlăgică (18 ani) și portarul Alexandru Roșca (18 ani) au făcut o impresie bună în toamnă la Dacia Unirea Brăila (Liga 2-a), respectiv Crișul Chișineu Criș (Liga 3-a).

Ultimul dintre ei, Ioan Vermeșan are doar 15 ani și, deocamdată, a evoluat doar pentru echipa Under 17 a Academiei UTA, în Liga Elitelor. Tânărul atacant nu are cifre grozave, doar două goluri în prima parte a sezonului, însă el a înscris odată și în succesul naționalei Under 16 (2-0) contra Bosniei Herțegovina.

Sunt fericit că am primit această șansă și mai ales că sunt tratat ca și ceilalți jucători”

Ioan Vermeșan s-a născut pe 18 octombrie 2006 la Timișoara și s-a apucat de fotbal la vârsta de 5 ani și jumătate. În afara unei paratenteze de trei luni de zile la LPS Banatul Banatul, Vermeșan a evoluat doar la echipele de copii și juniori ale lui ACS Poli, sub comanda lui Adrian Săvoiu, Mircea Șchiopu și Sorin Vlaicu. A fost considerat unul dintre cei mai buni atacanți din țară la vârsta sa și a și fost convocat cu regularitate la acțiunile naționalelor sub 15 și 16 ani.

În vară, Academia UTA a profitat de haosul de la ACS Poli, club care, de altfel, avea să moară la începutul toamnei și l-a adus pe Vermeșan în „alb-roșu”. Fotbalistul a fost integrat rapid în grupa Under 17 (deci cu un an mai mare), unde s-au ocupat de el Bogdan Oneț și Francisc Tisza.

Vermeșan a fost, oarecum, în umbra lui Patrick Pășcălău, atacant cu un an mai mare, marcator a 16 goluri, dar și-a văzut de treabă și Laszlo Balint a decis să-l includă în lotul de 23 de jucători care pregătesc a doua parte a sezonului de Liga 1 în Turcia.

„Sunt fericit că am primit această șansă și mai ales că sunt tratat ca și ceilalți jucători. Nu se ține cont de faptul că sunt cel mai mic din lot, știu că trebuie să muncesc ca și ceilalți dacă vreau să fiu mai bun de la zi la zi. Am simțit încă de la primul antrenament sub comanda domnului Balint diferența de intensitate dintre pregătirea de la juniori și cea de la seniori.

Facem multe exerciții cu mingea, dar se pune accentul și pe aspectul tactic, pot spune că sunt foarte atent, vreau să profit de această șansă și să-mi îmbogățesc bagajul fotbalistic. Sunt conștient că sunt alți colegi înaintea mea în special ca și pregătire fizică, dar, și dacă voi aduna 10-20 de minute în meciurile de verificare din Antalya, trebuie să dau totul și să-mi ajut cât de mult pot echipa.

Apoi, dacă se va considera că merit să debutez în acest sezon în Liga 1 e cu atât mai bine, dacă nu voi continua să muncesc și să-mi aștept rândul. Vreau să profit de fiecare șansă pe care o voi primi”, a afirmat Vermeșan.

Vrea să-i îndeplinească visul tatălui decedat recent: „O să-l fac mândru de mine”

Tânărul „vârf” a trecut prin momente foarte grele în urmă cu două luni de zile. Tatăl său a fost răpus de COVID la 69 de ani și a lăsat un imens gol în viața sa.

„A fost sprijinul meu de mic copil. El m-a dus la fotbal, s-a ocupat să nu-mi lipsească nimic, știa ce înseamnă sportul din funcțiile pe care le-a avut la echipa de baschet. Știu că mă urmărește pas cu pas de acolo, de Sus și nu vreau să-l dezamăgesc.

O să-i îndeplinesc visul în ceea ce privește cariera mea. Am mare noroc și cu mama mea, mi-a dat multă putere după dispariția tatălui meu și azi sunt aici și lupt pentru ca ambii să fie mândri de mine”, a mai spus tânărul atacant, despre părintele său, Adrian Vermeșan, fost conducător de club în baschetul timișorean, la Elba Timișoara și la continuatoarele sale, până la SCM Timișoara, din 1986, până în aprilie 2019.

Vrea să-i calce pe urme lui Miculescu: „Pot spune că David e un exemplu pentru mine”

Totodată, Ioan Vermeșan are și un exemplu puternic alături. David Miculescu e și el timișorean și a venit la UTA tot la o vârstă fragedă. A parcurs pașii la echipele de juniori ale arădenilor și azi clubul îl cotează la cel puțin 1 milion de euro. Și, asemenea „decarului” arădenilor, și Vermeșan are planuri importante pentru cariera sa.

„Într-adevăr, cu David mă înțeleg cel mai bine de la prima echipă. De când am venit la Arad, m-am împrietenit rapid cu el, se poate spune că e un exemplu pentru mine. Ca și el, nu văd deloc un lucru rău faptul că, deși suntem timișoreni, încercăm să facem performanță la UTA. Cel puțin eu țin cont în primul rând de interesele mele sportive, pe care le gestionez împreună cu părinții mei, acum doar cu mama.

Vă dați seama că mi-aș dori să devin și eu un jucător măcar la fel de important ca și David, dacă nu, chiar să-l depășesc. Peste câțiva ani, mi-aș dori să prind și un transfer important afară. Nici nu contează campionatul, eu zic că mă voi adapta oriunde, important este să fie un club cât mai bun posibil”, mai punctează tânărul atacant al „Bătrânei Doamne”.

Avându-i idoli pe cei mai puternici atacanți din Bundesliga, Robert Lewandovski și Erling Haaland, Vermeșan are o singură dorință de ziua onomastică: „Vreau să fiu sănătos, să fiu ferit de accidentări, ca să nu ratez niciun antrenament. Sunt la vârsta la care trebuie să muncesc și să asimilez și UTA mi-a dat această șansă și vreau să profit la maximum de ea”.

Amicalul UTA – Charleroi se vede live-video contracost

UTA începe mâine (ora 14) seria amicalelor din Antalya, împotriva belgienilor de la Charleroi (locul 7 din prima ligă). Laszlo Balint are la dispoziție patru atacanți pentru acest meci, experimentații Dangubic și Laukzemis (singurul transfer al iernii până acum, la Arad) și juniorii Mercioiu și Vermeșan. Confruntarea poate fi văzută în direct, contracost, la prețul de 4 euro , accesând următorul link: www.instat.tv 

 

The post Mezinul UTA-ei în Antalya e inspirat de David Miculescu, dar îi are idoli pe Robert Lewandovski și Erling Haaland! appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă