Mexicul a autorizat folosirea vaccinurilor produse de China, CanSino și Sinovac

2 luni in urmă 1

Centru de testare împotriva coronavirusului în Mexic / FOTO: Captură YouTube

Vaccinul companiei chineze Sinovac, cunoscut şi sub denumirea de CoronaVac, "va veni în Mexic ambalat", în timp ce vaccinul de la CanSino Biologics "va ajunge en gros" pentru a fi transferat spre statul Queretaro din centrul ţării, unde va fi ambalat.

Potrivit unui secretar de stat de la Ministerul de Externe, Martha Delgado, până la sfârşitul lui februarie sunt aşteptate două milioane de doze de vaccin Sinovac, urmând ca în 4 luni să se ajungă la 10 milioane de doze, scrie DPA.

Vaccinul CanSino, pentru care a fost semnat un contract de 35 de milioane de doze, ar urma să înceapă să ajungă în această săptămână.

Mexicul a mai autorizat deja trei vaccinuri - al alianţei americano-germane Pfizer/BioNTech, al companiei britanice AstraZeneca şi Sputnik V din Rusia.

Mexicul a fost prima ţară latino-americană care a început vaccinarea, încă de la 24 decembrie. A fost urmată în aceeaşi zi de Chile şi Costa Rica.

Până în acest moment, a fost injectat doar vaccinul Pfizer/BioNTech, personalului sanitar din toată ţara şi profesorilor din sud. Utilizarea efectivă a vaccinului AstraZeneca este prevăzută pentru luna martie.

Mexicul, ţară cu o populaţie de 126 de milioane de locuitori, ajunsese miercuri la 1.957.889 de infectări şi la 169.760 de decese din cauza COVID-19, conform cifrelor oficiale.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă