Metroul din Cluj, încă un pas: costul de 2,1 miliarde de euro și studiul de fezabilitate, aprobate de Consiliul Local / Proiectul va dura peste 10 ani

1 săptămână in urmă 32

Cel mai scump proiect local de infrastructură în transporturi, metroul clujean, a mai făcut un pas. Proiectul în valoare de aproape 2,1 miliarde de euro a trecut luni de votul consilierilor municipali, care au aprobat studiul de fezabilitate, transmite Agerpres. Spre comparație, bugetul municipiului Cluj pe anul 2021 este de 433 milioane de euro.

„Durata de realizare a investiţiei va fi de 128 de luni (10 ani și 8 luni – n.red.), iar finanţarea obiectivului va fi realizată din diverse surse: PNRR, fonduri europene, alocări de la bugetele naţionale şi locale, dar şi alte surse de finanţare identificate pe parcurs”, a declarat primarul Emil Boc.

„În şedinţa extraordinară a Consiliului local al municipiului Cluj-Napoca a fost aprobat proiectul privind Studiul de fezabilitate (documentaţia tehnică şi indicatorii tehnico-economici) pentru obiectivul de investiţii „Tren metropolitan Gilău-Floreşti-Cluj-Napoca-Baciu-Apahida-Jucu-Bonţida – etapa I a sistemului de transport metropolitan rapid Cluj: Magistrala I de Metrou şi Tren Metropolitan, inclusiv legătura dintre acestea şi a studiilor conexe viitoarelor obiective de investiţii” – componenta investiţională Magistrala I de Metrou. Opţiunea de traseu recomandată prin acest studiu este: Floreşti – Piaţa Unirii – Piaţa Mărăşti – Muncii / Europa Unită – Depou Sopor. Traseul va avea o lungime de 21,03 km şi va dispune de 19 staţii”, a anunţat primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc.

Potrivit primarului, investiţia totală este în valoare de 2,05 miliarde de euro. (sursa foto: Pexels)

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă