Metrorex va avea un nou director general. Ministrul Transporturilor a făcut anunțul

1 lună in urmă 1

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a anunțat luni seară numele noului director general al Metrorex, explicând că noua conducere a companiei va avea ca principal obiectiv redresarea financiară a Metrorex.

Metrorex va avea un nou director general. Ministrul Transporturilor a făcut anunțul

Metrorex va avea un nou director general. Ministrul Transporturilor a făcut anunțul

Mediafax Foto / Eduard Vinatoru via Hepta

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a anunțat că economistul Ştefan Paraschiv, fost preşedinte al Consiliului de Administraţie Romaero Băneasa, va fi numit director general al Metrorex. Numirea lui Ştefan Paraschiv va fi făcută marți.

Potrivit ministrului, noua conducere executivă de la Metrou trebuie să vină cu soluţii pentru rezolvarea unor probleme urgente, precum aprobarea bugetului companiei care permite păstrarea salariilor majorate cu 18% doar dacă se fac reduceri de personal sau încheierea unor noi contracte pentru spaţiile comerciale de la metrou.

„Obiectivele sunt în primul rând cele care rezultă din Raportul Corpului de Control al Ministrului Transporturilor. Rezolvarea problemelor precum situaţia financiară a Companiei şi găsirea unui echilibru între cheltuieli şi venituri. Lucrurile au ajuns într-un punct în care nu sunt sustenabile sub nicio formă, doar 30 % din cheltuielile Metrorex sunt acoperite din venituri apoi vorbim despre incertitudinea juridică a spaţiilor comerciale de la metrou (...) Legea Bugetului prevede că, pentru companiile de stat cu pierderi, cheltuielile salariale nu pot depăşi nivelul de la începutul anului 2020. Există posibilitatea ca Metrorex să redevină o companie pe baze sănătoase prin ajustarea cheltuielilor salariale raportat la veniturile acesteia”, a declarat, la RRA, ministrul Cătălin Drulă.

Sporuri aplicate ilegal la Metrorex

Recent, ministrul Transporturilor a trimis Corpul de Control la Metrorex și apoi a anunțat că au fost descoperite numeroase nereguli privind salariile, sporurile și spațiile comerciale de la metrou.

Directorul Metrorex Gabriel Mocanu a renunţat la sfârșitul lui februarie la mandat, iar Consiliul de Administraţie al companiei a luat act de decizia sa. Interimar, funcţia a fost ocupată de Mariana Miclăuş care a mai condus în perioada noiembrie 2019 – iulie 2020, fiind înlocuită atunci cu Mocanu.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

metrorex director general ministrul transporturilor cătălin drula
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă