Metrorex: Mai sunt finisaje de completat la M5, în staţiile Academia Militară, Eroilor şi Parc Drumul Taberei. E posibil să apară şi anumite nesincronizări

2 months ago 4

Reprezentanții Metrorex spun că mai sunt de adăugat finisaje la magstrala de metrou Drumul Taberei (M5):

„Mai sunt finisaje de completat în staţiile Academia Militară, Eroilor şi Parc Drumul Taberei/ Este posibil să apară şi anumite nesincronizări/ Redistribuirea trenurilor nu va afecta intervalele de succedare de pe celelalte magistrale”, se precizează în comunicatul transmis de Metrorex.

Compania arată că redistribuirea trenurilor pe noua magistrală nu va afecta intervalele de succedare de pe celelalte magistrale.

„ De asemenea, pentru această perioadă de început este posibil să apară şi anumite nesincronizări în funcţionarea optimă a sistemelor, în condiţiile în care din motive externe şi nedorite de Metrorex, această magistrală nu beneficiază încă de trenuri noi prevăzute a fi echipate cu cel mai modern sistem de supraveghere şi conducere a traficului. Menţionăm că întreaga construcţie şi toate sistemele au o garanţie de minim 5 ani. După 15 septembrie a.c. alături de constructorii acestei magistrale sunt prezenţi în staţii şi salariaţii Metrorex care sunt instruiţi să intervină în scopul asigurării celor mai bune condiţii de transport”, a transmis, joi seară, Metreox.

Compania a transmis că în Drumul Taberei are circa 300.000 de locuitori.

„Raportat la acest număr, capacitatea proiectată pentru transportul călătorilor pe noua magistrală de metrou este de 50.000 călători/oră/sens. În cadrul acestui proiect, Metrorex are în vedere achiziţia a 13 trenuri noi de metrou care vor permite micşorarea intervalului de succedare de 6 minute. Facem precizarea că redistribuirea trenurilor din flota actuală pe noua magistrală, nu va afecta intervalele de succedare de pe celelalte magistrale, întrucât sunt introduse în circulaţie, trenuri de tip IVA, iar acolo unde este necesar (la orele de vârf de trafic) se vor introduce trenuri suplimentare”, a mai transmis compania, conform news.ro

Magistrala M 5 a fost inaugurată, marţi, la aproape nouă ani de la începerea lucrărilor.

Sursa Foto: Metrou Drumul Taberei

Read Entire Article
Powered By Seo Tools