Metrorex anunță că, începând cu ora 22:00, circulația trenurilor de metrou va fi reluată în siguranță. Protestul a fost suspendat

1 lună in urmă 4

Publicat: 26.03.2021, 22:05.
Actualizat: 26.03.2021, 22:16

Metrorex a anunțat că, începând cu ora 22:00, garniturile de tren vor fi repuse în circulație conform graficelor obișnuite. Reprezentanții companiei au cerut scuze bucureștenilor pentru blocajul care a paralizat traficul din Capitală, după protestul sindicaliștilor de la Unitatea - Sindicatul Liber din Metrou.

protest metrou București

Protestul de la metrou a fost suspendat, poate reîncepe circulația trenurilor

Shutterstock (imagine ilustrativă)

O grevă fără precedent a 600 de lucrători de la Metrorex a aglomerat până la refuz transportul în comun, în plină pandemie. Protestul vine după ce firma sindicatelor a fost somată să elibereze spaţiile comerciale, deşi greviştii insistă că nu acesta a fost motivul acţiunii

"Protestul spontan de la metrou a fost suspendat. Astfel, informăm publicul călător, că astăzi, 26.03.2021, începând cu ora 22:00, circulația trenurilor de metrou va fi reluată în siguranță și conform graficelor obișnuite pe toate magistralele", au transmis reprezentanții Metrorex. "Dorim pe această cale să prezentăm încă o dată scuze bucureștenilor pentru situația întâmpinată la transportul public subteran și le mulțumim pentru înțelegere", au mai precizat aceștia.

Protest la metrou. Bucureștenii, nevoiți să se înghesuie în autobuze și tramvaie

Oamenii care au ajuns de dimineaţă la metrou au avut un şoc. Porţile de acces erau închise, iar afişele scrise de mână şi lipite pe uşă i-au enervat şi mai mult. O grevă ilegală, începută direct pe şinele garniturilor. La câteva ore după miezul nopţii, angajaţii au oprit alimentarea cu energie a liniilor în mai multe staţii. O decizie care avea să provoace şi probleme în alimentarea cu energie a Capitalei. Câteva sute de oameni, mulţi dintre ei fără măşti, au umplut galeria staţiei Unirii şi au început scandările.

Sindicaliștii nu au renunţat nici în următoarele ore. Aşa că sute de mii de bucureşteni au fost nevoiţi să se înghesuie în mijloace de transport ticsite pe străzi aglomerate ca înainte de sărbători. Regula distanţării în oraşul care se apropie de o rată de infectare de 7 cazuri la mie a devenit imposibil de respectat. Abia în această seară a venit anunțul că protestul a fost suspendat.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

metrorex sindicat metrou metrou protest circulatie
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă